Şener: İlk kez herkesin maaşı arttı, vekilin maaşı düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 00:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti iktidarında, ilk kez, tüm gelir gruplarının maaşı artarken, milletvekillerinin maaşının düştüğünü söyledi.

Konya Milletvekili Muharrem Candan'ın kızının nikah törenine katılan Şener, ardından AK Parti İl Başkanlığında, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Aslında Türkiye ekonomisinde köklü ve radikal iyileşmeler ortaya çıktığını, bu iyileşmeleri de ülkedeki herkesin yürekten ve yakından hissettiğini anlatan Şener, "En düşük maaş alan memur, 2002 yılı sonunda 328 YTL alırken, bu rakam, bugün itibariyle 737 YTL olmuştur. Yani bu seviyede maaş alan memurun maaşı yüzde 125 artmıştır. Aynı dönemde, yani 2002 yılından bugüne kadar enflasyon miktarındaki kümülatif artış yüzde 46'dır. Bu maaşta yüzde 54'lük bir reel iyileşme var demektir" dedi.

Şener, tüm grupların gelirleri artarken, geliri azalan tek kesimin ise en yüksek düzeyden maaş alan kamu görevlileri olduğunu belirtti.

Bunların içinde milletvekillerinin de bulunduğunu vurgulayan Şener, "Milletvekillerinin gelirleri 4 yılda yüzde 2 civarında reel olarak azalmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber