Meclis yoğun bir haftaya giriyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun süren bayram tatilinin ardından Meclis, yoğun bir çalışma haftasına girecek. TBMM Genel Kurulunda 31 Ekim Salı günü Vakıflar Kanunu Tasarısı görüşülecek. Plan ve Bütçe Komisyonu ise 2007 bütçesinin tümü üzerindeki görüşmelere 2 Kasım Perşembe günü başlayacak.

Alınan bilgiye göre Genel Kurul, bu hafta Salı günü 15.00-23.00, Çarşamba günü 14.00-23.00, Perşembe günü ise 14.00-22.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurulda Salı günü kamuoyunda özellikle azınlık vakıfları konusunda çeşitli tartışmalara yol açan Vakıflar Kanunu Tasarısı görüşülecek. Tasarı, temel kanun olarak 4 bölümde ele alınacak.

1 Kasım Çarşamba günü Vakıflar Kanunu Tasarısının görüşmeleri tamamlanırsa, 2 Kasım Perşembe günü görüşmeleri daha önce yarım kalan Tohumculuk Kanunu Tasarısı ele alınacak.

KOMİSYONLAR

TBMM Adalet Komisyonu, Türk Ceza Kanunu'na uyum amacıyla hazırlanan ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerine 31 Ekim Salı günü devam edecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, aynı gün Kamu Sermayeli Bankalar Tarafından Yürütülen Faiz Destekli Kredi Kullanılmasına Dair Kanun Teklifini görüşecek.Komisyon, 2 Kasım Perşembe günü ise 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının tümü üzerindeki görüşmelere başlayacak.

TBMM AB Uyum Komisyonu da aynı gün Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısını ele alacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber