Yurtta kış: Güneşli havalar ısıtmıyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Samsun, Tokat, Konya, Niğde, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta kış: Güneşli havalar ısıtmıyor!

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber