Ala: Sırp keskin nişancılar olduğu spekülasyondur/Video

İçişleri Bakanı Efkan Ala operasyonlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ala, PKK'nın Sırp keskin nişancıları olduğuna dair haberlerin doğru olmadığını söyledi. HDP'nin Cizre'deki bir evde yaralılar bulunduğunu ilişkin açıklamalarını yalanlayan Ala, Cizre'de operasyonların bir iki gün içinde biteceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2016 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK'nın Sırp keskin nişancıları olduğuna dair haberlerin doğru olmadığını söyledi. Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı yabancı keskin nişancıların olduğunu belirten Ala, "Ama Sırp keskin nişancılar olduğu spekülasyondur. Uyruk açıklamıyoruz. Yanıbaşımızdaki Suriye'nin durumu ortada. Oradan geçişler olabiliyor. Ama Türkiye'nin uluslararası ilişkileri de dikkate alınarak açıklamalar yapıyoruz" diye konuştu. Ala'nın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda sadece bir dairenin insan kaçakçılığı işine dahil edilmesi için yeni bir dair kurulacak. Şuan Türkiye'ye gelen çok sayıda misafirin ve göç yoğunluğu dikkate alındığında organize suç örgütleri faaliyete geçiyor bu nedenle özel bir düzenleme yapacağız ve teşkilat kuracağız.

Sınıra yönelik düzenleme görüşüldü daha etkin bir koordinasyon sağlanması hem sınır korunması hem de geçişlerin engellenmesi ve gümrük kapılarında etkin bir denetim için organizasyon oluşturuyoruz.

Sizde süreci izlediniz baştan beri güvenlik güçlerimiz etkin mücadele ederken şehitlerimiz oluyor Allah rahmet eylesin. Bu tür haberlere ciddiyetle yaklaşmak gerek. Söylenen yere defalarca ambülans gönderildi hiç söylenen olmadı ve giden ambülanslara ateş edildi. Oradan çıkarıp gelinsin dediğimizde yine olmadı. Barikatlardan teröristlerin ateşi ve çukurlardan gidilemedi. Aslın şöyle bir algı yönetimi ile karşı karşıyayız.

Bizden duyduğunuzu haberleştirin elbette orada terör örgütlerinin mensupları var orada bir bina yok seksen ile yüz bina arasında bir bölge var. Orada fazla ses çıkarmanın arkasında da bu neden var. Oraları yaşanmaz hale getiren terörist örgütün üst düzey yetkilileri orada onun için bunu durdurmaya çalışıyorlar. Bunu durdurmanın bir yolu var oy aldıkları vatandaşlara bu zulmü yanların karşısında duracaklar çukurları doldurup silahları bırakacaklar, bomba düzeneklerini ortadan kaldıracaklar ondan sonra bu problemler ortadan kalkacak. Biz başka bir anlayışın hükümetiyiz, biz insanı mukaddes gören bir anlayış ile siyaset yapıyoruz. Neden teröre karşı durmuyorsunuz?

Cizre'de operasyonların bir iki gün içinde, Sur'da da birkaç hafta içinde biteceğini düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber