Çaycuma Belediye Başkanı'na saldırı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in evine silahlı saldırıda bulunuldu.

Zonguldak Valiliği'nin Cumhuriyet Balosu'ndan gece saatlerinde evine dönen AKP'li Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, evine döndükten 45 dakika sonra uyurken 6 el silah edildi. Silah sesleriyle uyandığını belirten Gülşen, olayın, kendisinden illegal isteklerde bulunanlara cevap vermemesi üzerine 'dayıvari ve çetevari gözükme sevdasında olan' insanlardan geldiğini söyledi.

Olaydan 1 gün önce, Cuma gecesi de evlerinin yakınlarında silah sesleri duyduklarını ifade eden Gülşen, ikinci saldırının tam hedefe isabet ettirildiğini anlattı. Evinin kurşunlanmasını değerlendiren Gülşen, şunları söyledi: "Dün gece Zonguldak Polisevi'nde düzenlenen Cumhuriyet Balosu'na katılmıştık. Balodan döndükten yaklaşık 45 dakika sonra malesef böyle bir olay başımıza geldi. Biz tam Çaycuma'ya geldiğimizde saat 00:30 idi. Eğitim caddesi Bilge Sokak'taki evimde uyurken saat 01.15'te 5-6 el ateş edildi. Silah sesiyle uyandık, alt katta oturan ağabeyim Nihat Gülşen de televizyon izliyormuş. Bir tanesi misafir odam olmak üzere 5 kurşun benim oturduğum kata, bir tanesi ise ağabeyimin oturduğu kata isabet etmiş. Kurşunların hepsi misafir odalarına isabet etmiş. Yatak odalarımız da misafir odasının karşısında bulunuyor. Hedef, misafir odasıyla tam dikey yani. Camlar kırıldı. İçeride kurşunlar duvarlara çarptı. İçerde kapı camları kırıldı ve Emniyet güçleri yaptığı incelemede kurşunları buldu."

Yasal olmayan taleplerini geri çevirdiği kişilerce evine silahlı saldırıda bulunulduğunu düşünen Gülşen, "Cuma gecesi de aynı şekilde silah sesi duymuştuk. Bir gün arayla ikinci bir olay yaşadık. Bu olay belediyeden kaynaklanan bir illegal ve yasal olmayan bir takım talepleri geri çevirdiğimiz için, bundan kaynaklanan, sanırım kendini bilmez biraz da böyle Çaycuma'da biraz dayıvari, biraz da çetevari gözükme sevdasında olan insanlardan geldi. Ben öyle tahmin ediyorum." dedi.

Emniyet güçlerinin soruşturmasının sürdüğünü ifade eden Gülşen, olayın faillerinin yaklanacağına inandığını belirterek, sözlerini şöyle devam etti: "Şu anda Emniyet güçlerimiz soruşturmayı sürdürüyor. Biz Emniyetimize inanıyoruz, güveniyoruz. Bir gün failleri çıkaracağına inanıyoruz. Tabi soruşturmanın seyrine göre adli merciye başvuracağız."

Bu tür olayları gerçekleştirenleri ayıpladığını kaydeden Çaycuma Belediye Başkanı Gülşen, "Olay anında ister istemez tabi bir korku oluştu; am bizde çok şükür birşey yok. Biz alışığız bu tür şeylere. Bu işi çok ayıp buluyorum. Biz görevimizin başındayız. Hiçbir sıkıntı yok; aynı şevk ve heyecanla görevimize devam ediyoruz. Biz tamamen kanunlar çerçevesinde hareket ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber