Milletvekiline özel hastane personele devlet

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Ekim 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekillerinin sağlık giderleri için bütçeden pay ayıran TBMM yönetimi, personele genelge ile 'tedavi için özel hastaneleri değil, devlet hastanelerini kullanın' uyarısı yaptı.

1 Ocak 2007'de yürürlüğe girecek olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'na ilişkin alt yapı hazırlıklarının tamamlanmaması kargaşaya neden oldu. TBMM personeli gibi birçok kamu kurumunda, çalışanların sağlık hizmetlerini hangi kurumlardan hangi şartlarda alacakları belirlenmedi. Yasanın uygulama tarihinin erteleneceği konuşuluyor. TBMM yönetimi, iki ay sonra uygulamaya girecek yasadan kaynaklanan sıkıntıları yaşamamak için genelge ile bazı önlemler aldı. TBMM yönetimi, özel sağlık kurumlarından alınacak hizmetin nasıl ödeneceğine ilişkin düzenleme yapılmadığı için personeline 'geçici yasak' koydu. Personele konulan bu yasağa karşın, vekillerin bir önceki yasanın olanaklarından halen yararlanması tartışma yarattı.

VEKİLE 35 MİLYON YTL'LİK ÖDEME

Genel Sağlık Sigortası Yasası görüşmeleri sırasında sağlık ayrıcalıklarına ilişkin tüm yasalar hükümsüz bırakılırken, eski ve yeni milletvekillerinin haklarını düzenleyen 3671 sayılı yasa korundu. Bu yasanın 4. maddesi, vekillerin sağlık giderlerinin TBMM tarafından ödeneceğini düzenliyor. TBMM her yıl olduğu gibi 2007 yılı bütçesini yaparken de eski ve yeni milletvekillerinin sağlık giderleri için pay ayırdı. TBMM bütçesine konulan 35 milyon YTL'den vekillerin sağlık harcamaları karşılanacak. Ancak vekiller, herkes gibi sağlık katkı payı da ödeyecekler. TBMM üst düzey yöneticileri, "Yeni bir düzenleme yapılmadı. Mevcut sistem uygulanıyor" dediler. Yetkililer, personele getirilen kısıtlamanın 'çifte standart' olarak yorumlanmasıyla ilgili de "Bu geçici bir durum, yasanın nasıl uygulanacağı belli olmadığı için tedbir aldık. Yasaya ilişkin yönetmelik ve uygulama ortaya çıktığında yeni duruma göre pozisyon alacağız" sözleriyle değerlendirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber