Bakanlıktan 'organ bağışı okulların çizelgesine girsin' istemi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlıktan "organ bağışı okulların çizelgesine girsin" istemi

Sağlık Bakanlığı, belirli gün ve haftalar çizelgesine ?Organ Bağışı Haftası'nı koymayı unutan okulları bir yazı göndererek uyardı.

Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği yazıda, Türkiye'de organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli konunun organ ve doku bağışı temini olduğu belirtildi.

öOrgan ve doku bağışını artırmak için, kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gerekmektedirö denilen yazıda, Organ Bağışı Haftası'nın Türkiye'de 3-9 Kasım günleri arasında kutlandığı anımsatıldı.

Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili haftayı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında kutlanacak belirli gün ve haftalar çizelgesine almadığına işaret edilirken, bu nedenle haftayı kutlamak isteyen okullada konuyla ilgili sıkıntılar yaşandığını bildirdi.

Yazıda, 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası'nın da kutlanacak belirli gün ve haftalar çizelgesine alınması, öğretmen ve öğrencilerin çeşitli aktivitelerle haftayı kutlamaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber