Isparta Valisi Uzun'dan Fransız marka aracını satması istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin Fransa Ulusal Meclisinde kabul edilmesini kınayan Isparta İl Genel Meclisi, örnek olması amacıyla kınama kararının, 80 İl Genel Meclisine gönderilmesini kararlaştırdı.

Isparta İl Genel Meclisinin bugünkü toplantısında Fransa Ulusal Meclisinin kararı görüşüldü. İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, ''Tarihimizde insanlık dersi verdiğimiz Fransa'nın böyle bir davranışta bulunması bizi son derece üzmüştür. Onun için bu yasa tasarısını kabul eden Fransa Parlamentosunu, Meclisimiz adına şiddetle kınıyorum'' dedi.

Dal, bu konuda kınama kararı alınması ve bu kararın örnek olması amacıyla 80 İl Genel Meclisine gönderilmesi talebinde bulundu.

Konuşmanın ardından Fransa Ulusal Meclisinin kararının kınanması ve kınama kararının diğer il meclislerine gönderilmesine, oy birliğiyle karar verildi.

Bu arada, İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir de Isparta Valisi Şemsettin Uzun'un kullandığı makam aracının Fransız marka olduğunu belirterek, ''Sayın valimizden de bu aracını satmasını talep ediyoruz'' dedi.

İl Genel Meclisi, Isparta Valisi Şemsettin Uzun'a makam aracı olarak kullanılmak üzere jeep alınması yönündeki karar bir önerisini, Mayıs ayında kabul etmemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber