Bakan Güler'in şaşırtan yanıtı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurumlarından 9 milyar YTL alacağı olduğu halde finansman sıkıntısındaki BOTAŞ'la ilgili sorulara kızan Güler, "Size bu soruları sordurtanları uyarın" dedi

Gazetecilerin BOTAŞ'ın alacakları konusundaki soruları Enerji Bakanı Hilmi Güler'i kızdırdı. Güler, şirketin 9 milyar YTL'yi bulan alacaklarının tahsili konusundaki gelişmeleri soran gazetecilere, "Size bu soruları sordurtanları uyarın" dedi. Finansman sıkıntısı nedeniyle doğalgaza yüzde 5.8'lik zam yapan BOTAŞ'ın Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) ve Ankara Belediyesi'nden alacaklarının tahsili konusundaki sorulara kızan Bakan Güler, şöyle dedi:

Borcu 1.7 milyar YTL

"Sizin de şu anda basında bir sürü şirketleriniz var, bunların da borcu alacağı da var, ancak hiç kimse böyle bir soruyu sizlere sormuyor. Çünkü biz böyle mantıksız sorular sormuyoruz. Özellikle sizden ricam, siz çok mantıklı insanlarsınız, siz böyle soruları sormazsınız aslında. Size kim bu soruları sorduruyorsa onları da uyarın" yanıtını verdi. BOTAŞ'ın iflası gibi bir durumun sözkonusu olmadığını ifade eden Güler, "4 yıldır bırakın zam yapmayı fiyatları aşağı indirdik. Bu durum bazılarını rahatsız etti. Bunu anlayamadım" dedi. BOTAŞ'ın 1.7 milyar YTL'lik kredi borcu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber