Sağlık Bakanlığı, satınalma işlemleriyle ilgili bir genelge yayımladı

Haber Giriş : 27 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaneler, geçmişte bir çok yolsuzluğa kapı açan ve Neşter Operasyonu'na neden olan ihale usulsüzlüklerinin önüne geçmek amacıyla ?saydamlık? konusunda uyarıldı.

Sağlık Bakanlığı, ihale şartnamesinde rekabeti engelleyici hususların bulunmaması için ihale sürecini sıkı takibe alıyor. Bakanlık, satınalma işlemleriyle ilgili bir genelge yayınlayarak, hastaneleri yaptıkları ihalelerde fırsat eşitliğini sağlamaları konusunda uyardı. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdülkadir Atalık imzası ile valiliklere gönderilen genelgede, ihalelerde uyulması gereken şartlara dikkat çekildi. Bundan böyle hastaneler yapacakları tıbbi malzeme, aşı, serum, sarf malzemesi, tıbbi cihaz, ilaç ve benzeri ihaleler için Bakanlığa danışacak. Hastanelerden gelen satın alma taleplerini değerlendiren İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, satın alınacak bütün malzemeler için yaklaşık maliyetleri tespit edecek.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu gereği gizli tutulması gereken bu maliyet hesaplarını, firmalara duyurarak fırsat eşitliği ilkesini çiğneyen hastane yöneticileri hakkında disiplin cezası, ceza kovuşturması ve kamu davaları açılacak. İhale şartnamesinde belirli bir firmayı, markayı veya modeli tarif eden özellik ve tanımlamalara yer verilemeyecek.

(netgazete)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber