Gündemden önemli satır başları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 2 Kasım 2006- Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, veda ziyaretinde bulunacak İran İslam Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Firooz Dowlatabadi ile güven mektubunu sunacak İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Graham'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- İran'ın Ankara Büyükelçisi Dowlatabadi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edilecek.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, eski Devlet Başkanı Şeyh Zayid Bin Sultan El Nahayan'ın mezarını ziyaret edecek, ardından Eğitim ve Yüksek Teknoloji Bakanı Nahyan Bin Mubarek El Nahayan ile görüşecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak Ankara'da bulunan Moğolistan Başbakanı Miyegombo Enkhbold'u resmi karşılama töreni ve ortak basın açıklaması Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.

- Konuk Başbakan ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

- Başbakan Erdoğan, Moğolistan Başbakanı Enkhbold onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

4- Sel felaketinde can kaybı artıyor...

- Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde su baskınları ve sele neden olan aşırı yağışlarda bölgede can kaybı 29'a yükselirken yüzlerce ev boşaltıldı, bazı yerlerde eğitime ara verildi.

- Arama, kurtarma ve yardım çalışmalarının sürdürüldüğü bölgedeki gelişmeler ve olumsuz hava koşulların yurdun diğer kesimlerindeki etkileri izleniyor.

5- Yunanistan'da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Başkanı Oramiral Panayotis Hinofotis ve Savunma Bakanı Evangelos Meymarakis ile görüşmeler yapacak.

- Orgeneral Büyükanıt, Pire'deki Türk Şehitliğini ziyaret edecek, Oramiral Hinofotis'i akşam yemeğinde Türkiye Büyükelçiliğinde ağırlayacak.

6- Moskova'da Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül Ankara'ya dönecek.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin konuşacak.

- Babacan, Devlet Bakanı Noel Treacy, Dışişleri Bakanı Dermot Ahern ve Maliye Bakanı Brian Cowen ile görüştükten sonra Portekiz'e gidecek.

8- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ağrı'da ve Doğubayazıt ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

9- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Alp Havacılık AŞ'nin yeni imalat ve özel proses hatları ile ek fabrika binasının işletmeye alınması törenine katılacak.

10- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ve Okan Üniversitesinin İstanbul'da ortaklaşa düzenlediği "Kayıtlı Ekonomiye Geçiş" konulu sempozyuma katılacak.

11- Azerbaycan'da temaslarını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, Kafkas Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesini ziyaret edecek.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Fikriye Hanım'a ait eşyanın TCDD Müzesi'ne bağışlanması dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törene katılacak.

- Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'nın yeni VİP Salonunun açılışını yapacak. 13- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ege Genç İşadamları Derneğinin genel kurul toplantısına, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odasındaki ödül törenine katılacak.

- Daha sonra İstanbul'a geçecek olan Bakan Coşkun, Türk Elektronik Sanayicileri Derneğinin ödül töreninde bulunacak.

14- Meditour 2006 Akdeniz Turizm Forumu ve İşbirliği Günleri Antalya'da başlıyor.

- Meditour 2006'nın ilk gününde, Akdeniz Turizm Bakanları Toplantısı gerçekleştirilecek.

15- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Vakıflar Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2007 yılı Bütçe ve Kesinhesap Kanunu tasarılarının tümü üzerindeki görüşmeler yapılacak.

- Milli Eğitim Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından, bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen Özel Öğretim Kurumları Kanunu ele alınacak.

- AB Uyum Komisyonunda, Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

16- İsrail Ulusal Güvenlik Kurulu Başkanı İlan Mizrahi, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Yiğit Alpogan'ı ziyaret edecek.

17- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

18- Brüksel'e yarın yapacağı ziyaret öncesi İstanbul'da çeşitligörüşmelerde bulunacak KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın temasları izleniyor.

19- Merkez Bankası 75 yaşında...

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının 75'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara Palas Devlet Konukevi'nde resepsiyon verilecek.

20- Panel... Tatbikat...Toplantı...

- KKTC'nin birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal, kentte ziyaretlerde bulunmalarının ardından, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Başkanlığınca düzenlenecek "Emperyalizmin Türkiye Kuşatması" konulu panele konuşmacı olarak katılacak.

- Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığında "Yıldırım-2006 Seferberlik Tatbikatı" başlayacak.

- Medtravel Antalya, Akdeniz Sağlık ve Kongre Turizmi Fuarı ile Baucon Yapex - Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri ve Yapı Yenileme Fuarı Antalya'da açılacak.

- Rusya Federasyonuna bağlı Başkortostan Başbakanı Rafael Baydavletov ile beraberindeki heyet, İzmir'deki BMC fabrikasını ziyaret edecek ve BMC yetkilileriyle basın toplantısı düzenleyecek.

- Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Georgios Gennimatas ile İzmir Konsolosu Dr. Georgios Katapodis, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası yönetimlerini ziyaret edecek.

21- Auto Show 2006 İstanbul'da başlıyor...

- Bu yıl ilk kez Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) tarafından dünya çapındaki önemli otomobil fuarları arasına dahil edilen Auto Show 2006'nın basın ve VIP açılışı gerçekleştirilecek.

22- Eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun kızı gazeteci Sevin Zorlu'nun cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

23- Dinlerde ve Türk tarihinde kadın...

- Türk tarihinde kadınlar, devlet kurulmasından şehir savunmasına kadar birçok önemli görevde yer aldılar.

- Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rafet Özkan:

- "Günümüzde özellikle töre cinayetlerinde insanlar, kendi anlayışlarına dini format yükleyerek, kadın öldürmeye meşruiyet kazandırmaya çalışıyorlar."

- Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez:

- "Kadınların ezilmesi kültürü Türklere, Arap ve Fars kültüründen geçmiştir."

24- HALKBANK için TOBB'a çağrı...

- İzmit Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş:

- "Türk bankacılık sistemi yabancılara teslim edilmek üzere. Halkbank iş dünyasının bankası olmalı."

- Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın:

- "Tüm fabrikalarımızın bilgileri Halk Bankasında, yabancıların eline geçerse sanayimizin tüm sırları da onların eline geçecek."

25- Özel sektör, konut yatırımından vazgeçmiyor...

- Özel kesim, gelecek yıl konuta yaptığı yatırımı yüzde 12 artırarak 16,5 milyar YTL'ye çıkaracak.

- Gelecek yıl 44,8 milyar YTL yatırım beklenen imalat sanayii ise özel sektörün bir numarası olmaya devam edecek.

- Gelecek yıl özel sektör yatırımlarının toplamı 105,7 milyar YTL'yi bulacak.

26- Sürekli zabıtaya yakalanınca, tesis kurmuştu...

- İzmir'de 18 yıldır seyyar tezgahta midye dolma satan ve sürekli zabıtaya yakalandığı için midye dolma üretim tesisi kuran işletmeci, bir yandan 8 kişiye istihdam yaratırken, diğer yandan ayda yaklaşık 3 bin YTL vergi vererek örnek bir girişimcilik sergiliyor.

- Aylık periyotlar halinde Tarım İl Müdürlüğüne ürünlerini kontrol ettiren girişimci, günde 6-10 bin midye dolması üreterek hipermarketlere satıyor.

- Mardinli girişimci İbrahim Ak:

- "Avrupa'nın çeşitli kentlerinden midye göndermemiz için talepler geliyor."

27- Vanlı çocuklar tiyatroyu sevdi...

- Van Devlet Tiyatrosu gösterime sunduğu iki çocuk oyunuyla, minik izleyici sayısının yüzde 20'den yüzde 100'e ulaşmasını sağladı.

28- Futbolda UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu'nda Beşiktaş, başkent Bükreş'te, Romanya'nın Dinamo Bükreş takımıyla karşı karşıya geliyor.

29- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa Ligi'ndeki sınavları...

- ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde Efes Pilsen, (A) Grubu'ndaki 2. maçında, deplasmanda Almanya'nın Rhein Energie Köln, FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (C) Grubu'nda da Fenerbahçe, ilk maçında, İstanbul'da Polonya temsilcisi Lotos Gdynia ile karşılaşacak.

30- Futbolda Lig (B) 2. Grup'ta, 13. hafta maçları bugün yapılacak.

- Üçüncü Lig'de de 2 maç var.

31- 24. Dünya Ordulararası Güreş Şampiyonası, serbest stildeki müsabakalarla, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sona eriyor.

32- Anna Kournikova, İstanbul'da...

- Çelik Motor'un, Tenis Federasyonu ile Bakırköyspor Kulübünde imzalayacağı sponsorluk anlaşması törenine katılacak olan tenis dünyasının ünlü ismi Rus Kournikova, imza töreninin ardından İpek Şenoğlu, Pemra Özgen ve Çağla Büyükakçay gibi milli tenisçilerle gösteri maçı yapacak.

33- Turkcell Süper Lig ve Türk Telekom Lig (A)'da 12. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

34- Türk Kalp Vakfı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle Olimpiyatevi'nde düzenlenecek grip aşısı kampanyasına, Futbol Federasyonu yöneticileri, milli futbolcular ile kulüp yöneticileri ve sporcularının da katılması bekleniyor.

35- 22. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Güreş Turnuvası'nın tanıtımıyla ilgili İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

36- Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Avrupa Fair-Play Birliği (EFPM) tarafından gönderilen şükran ödülü ve madalyasını, Türkiye Spor Yazarları Derneği Levent Tesisleri'nde törenle alacak. Törene EFPM 2. Başkanı Erdoğan Arıpınar ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı da katılacak.

37- Fenerbahçe ile Gaziantepspor, ligde yarın 41. randevuda...

- 2 takım arasında geride kalan 40 maçta Fenerbahçe 25, Gaziantepspor 8 galibiyet alırken, 7 maç da berabere sonuçlandı.

- Sarı-lacivertlilerin toplam 81 golüne, kırmızı-siyahlılar 44 golle karşılık verdi.

- Rakibine ligde son 11 maçta yenilmeyen Fenerbahçe, Gaziantepspor ile İstanbul'da yaptığı 20 maçta 17 galibiyet, 1 yenilgi, 2 beraberlik aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber