Öğrenciler, PKK'lıların yaktığı okula gidemedi

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin daha önce tahrip ettiği ve dün gece de ateşe verdikleri Yavuz Selim İlkokulu öğrencilerinin nakledildikleri, Merkez İlkokulu'nun da dün gece aynı saatlerde ateşe verilmesi sonucu, öğrenciler bugün okula gidemedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler, PKK'lıların yaktığı okula gidemedi

Nusaybin'de dün gece Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim Sokak'ta bulunan ve daha önce PKK'lılar tarafından tahrip edilen Yavuz Selim İlkokul ile birlikte bu okuldaki öğrencilerin nakledildikleri Merkez İlkokulu, bir grup terörist tarafından ateşe verildi. Okullarda çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine de ateş açılması nedeniyle yangına müdahale edilemediği için her iki okulda da önemli çapta hasar meydana geldi.

Öğrencilerin nakledildikleri Çağ Çağ Caddesi'ndeki Merkez İlkokulu'nun da hasar görmesi nedeniyle her iki okuldaki eğitim gören öğrenciler bugün okula gidemedi. Okullardaki tahribat ise, gündüz ortaya çıktı. Okulların yaklaşık 30 metre ilerisinde ise PKK'lıların sokak içerisinde kurduğu barikat kurup, perde çektiği görüldü.

Ahmet AKKUŞ

Nusaybin'de iki okul ateşe verildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber