4 CHP'li operasyon yaptı

CHP'nin Ocak ayındaki kurultayında Parti Meclisi'ne seçilemeyen eski Genel Sekreter Gürsel Tekin, kendisine parti içinden operasyon yapıldığını iddia etti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 CHP'li operasyon yaptı

Star - Ankara

CHP'de Atatürk posteri krizinden sonra şimdi de operasyon krizi çıktı. Partinin eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin kurultay öncesi organizasyonla liste dışı bırakıldığını söyledi. CHP'nin 16-17 Ocak 2016 tarihli kurultayının en sürpriz sonuçlarından biri de 2010 yılından beri Kılıçdaroğlu'nun A Takımında yer alan Gürsel Tekin'in liste dışı kalması oldu. Kurultaydan hemen sonra "Mücadeleye devam, öteki Türkiye'yi dolaşacağım" diyen Tekin, seçilememesine ilişkin suskunluğunu ise önceki gün bozdu.

OPERASYON YAPILDI

"Bana operasyon yapıldı, nereden yapıldığını biliyorum. Dört kişilik bir organizasyonla kurultaydan dört gün önce yapılan bir toplantı" diyen Tekin, "Benim adım Gürsel soyadım bazen Tekin olmayabilir onu da bilsinler" diyerek kendisine operasyon yaptığını iddia ettiği kişileri uyarması da dikkat çekti. Tekin'in, "Belediyeler vatandaşın işiyle meşgul olacağına örgüte müdahale ediyor" sözleri dikkat çekerken, parti kulislerinde Tekin'in sözünü ettiği isimlerin İzmir ve İstanbul'dan bazı belediye başkanları olduğu iddia ediliyor. Bazı belediye başkanlarının kurultayda delegenin tercihi noktasında etkili olduğu da öne sürülüyor. Genel Sekreterliği döneminde Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle CHP'nin İzmir sorumlusu olarak görev yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber