'En sıcak şubat'

Türkiye, sıra dışı bir şubat ayı yaşıyor. Sıcaklıklar yurdun pek çok noktasında mevsim normallerinin çok üstüne çıktı. Marmara'da son 78 yılın en sıcak değeri ölçüldü. İstanbullular deniz kenarlarına ve parklara akın etti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Şubat 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'En sıcak şubat'

Türkiye son 78 yılın en sıcak şubat ayını yaşıyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, hava sıcaklıklarının bir süredir mevsim normallerinin 8 ila 15 derece üzerinde seyrettiğini belirterek, batı bölgelerde uzun yıllar şubat ayı ekstrem en yüksek sıcaklık değerlerinin ölçüldüğünü söyledi.

Şile 27,6'YI GÖRDÜ

Özellikle İstanbul'da şubat ayları için geçerli sıcaklık rekorlarının ölçüldüğünü aktaran Güler, "Dün Kartal'da 23,4 dereceyle şubat ayına ait son 66 yılın en yüksek sıcaklık değeri ölçüldü. Bugün de Şile'de 27,6 dereceyle son 78, Sarıyer'de ise 24,8 dereceyle şubat ayına ait son 67 yılın en yüksek sıcaklık değeri ölçülmüştür. Bu değerler, şubat ayında şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık değerleridir" diye konuştu.

MAYIS SEVİYESİNDE

Marmara Bölgesi'nin diğer illerinde de sıcaklık rekorlarının kırıldığını belirten Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, "Sakarya'da 28,0 dereceyle son 58 yılın, Kocaeli'de 26,6 dereceyle son 16 yılın, Kırklareli'de 21,6 dereceyle son 26 yılın en yüksek sıcaklık değerleri ölçülmüştür" dedi. Güler, İstanbul genelindeki sıcaklık değerlerinin mayıs seviyesinde olduğunu kaydetti. Öte yandan hava sıcaklığı sadece İstanbul'da değil, yurt genelinde mevsim normallerinin üstüne çıktı. İzmir'de 1953'ün şubat ayında ölçülen en yüksek hava sıcaklığı olan 23.9 derece yıllar sonra ilk kez aşıldı, termometreler dün 26.9'u gösterdi.

BAHARI ARATMADI

Kent merkezi ve ilçelerinde son yılların en sıcak şubat ayını geçiren İzmir'de kentin önemli merkezleri "baharı aratmayan günün" keyfini çıkarmak isteyenlerle doldu. Hava ve deniz sıcaklığının yükselmesini fırsat bilenler ise Konak Meydanından denize girerek serinledi.

Antalya'nın Manavgat ile Alanya ilçelerinde güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, denizin keyfini çıkardı.

Sahile akın ettiler

Kış mevsiminde yazdan kalma bir gün geçiren İstanbullular deniz kenarı ve parklara akın etti. Sahilde çaylarını yudumlayanlar, denizin ve Boğaz'ın tadını çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber