'Umut' yolculuğunda acıyla yüzleşiyorlar

İzmir Dikili'de lastik bota binen 97 sığınmacı son anda kurtarıldı. Selçuk'ta yakalanan 84 sığınmacı arasında engelli yaşlı, bebek ve çocukların da olması trajedinin boyutunu bir kez daha gösterdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Şubat 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Umut' yolculuğunda acıyla yüzleşiyorlar

İzmir'in Dikili ilçesinde, önceki gece iki lastik botla Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek için denize açılan Suriye ve Afganistanlı 97 mülteci, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Balıkesir'deki operasyonda da 313 sığınmacı kurtarıldı. İzmir'in Selçuk ilçesinde, aralarında 65 yaşındaki engelli bir kadın ile bebek ve çocukların da bulunduğu 84 Suriyeli mülteci, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isterken yakalandı. Edirne'de merkeze bağlı Büyükismailce ve Bosnaköy köyleri ile Uzunköprü, Lalapaşa ve İpsala ilçelerinde Suriye, Irak ve Pakistan uyruklu 193 mülteci yakalandı. Kırklareli'nin Kavaklı beldesinde 94, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Behramkale köyü ile Eşmece ve Biber Deresi mevkilerinde ise 144 Suriye ve Afganistanlı mülteci yakalandı. Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Gümbet mahallesinde bir otobüsü durduran polis, Pakistan ve Afganistanlı 52 mülteciyi yakaladı. İçmeler, Gümbet, Bitez ve Ortakent- Yahşikıyı sahillerinde yapılan aramalarda da 97 mülteci yakalandı.

İZMİR DİYE BURSA'YA

İstanbul'dan İzmir'e gitmek isteyen 7 aileden oluşan 17'si çocuk 40 Suriyeliyi para karşılığı aracına alan bir kamyoncu, İzmir'e geldiklerini söyleyerek, Bursa'daki Yeni Yalova Yolu üzerinde bulunan Ovaakça mevkisinde bıraktı.

MURAT SAVAŞ - SUAT SALGIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber