Nalbur her eve lazım

NALBUR, mahallenin bakkalı gibi her gün uğradığınız bir esnaf değildir belki ama evde bir musluk ya da lavabo arızası yaşadığınızda bir anda hayati önem kazanır.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Şubat 2016 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Nalbur her eve lazım

O nedenle nalbur, her mahallede mutlaka olması gereken esnaflardan biridir. Özellikle evlerde ve işyerlerinde temizliğin, badana-boya ve tadilatların hızlandığı bahar aylarında sıkça uğradığımız nalbur dükkanı ayrıca acil ihtiyaçlar için de yıl boyu hizmet sunar. 20 yılı aşkın bir süredir İstanbul'da nalbur dükkanı olan İsmail Yüce, mesleğe tesisatçı çırağı olarak başlamış. 4 yıl çıraklık yaptıktan sonra ustasının yanında kalfalık dönemini de tamamladıktan sonra usta olarak çalımaya devam etmiş. 47 yaşında olan Yüce, bir süre ağırlıklı olarak tesisatçılık yaptıktan sonra, sermayesini biriktirip İstanbul'un en yoğun semtlerinden birinde nalbur dükkanı açmış.

BÜYÜKLER RAKİP DEĞİL

Mesleğini çok severek yaptığını söyleyen Yüce, "İşimin en sevdiğim yanı insanları mutlu etmek. Çünkü bize genelde evinde ya da işyerinde bir sıkıntısı olan gelir. Müşterinin sorununa bir çare bulmak, onları mutlu etmek tabi beni de mutlu ediyor" dedi. Yüce işinin en zor kısımını ise, 'veresiye isteyen müşteriler' olarak tanımlıyor. Son dönemde sayıları hızla artan yapı marketlerini ise rakip olarak görmediini kaydeden Yüce, "Büyük yapı marketlerle bizim müşteriye sunduklarımız farklı. Onlar aslında bize yarıyor. Pazarı büyütüyor. Biz onlardan daha ucuza, müşteriye daha yakın bir noktada hizmet veriyoruz. Çoğu zaman müşterilerimize danışmanlık yapıyoruz. Hangi eve hengi boya malzemesi gider, hangi musluğu kullanmak daha iyi olur. Bütün bunları müşterilerimize anlatıp, yönlendiriyoruz. Bu da tabi bize sürekli müşteri kazandırıyor" şeklinde konuştu.

OKULLAR TATİLE GİRİNCE

Nalburluk mesleğinde en önemli konunun müşteriye kaliteli ürün vermek olduğunun da altını çizen Yüce, şunları anlattı: "Eğer müşteri size güvenirse her zaman size gelir. Bizim işte de sürekli müşteri önemli. Özellikle boya badana ve tadilat gibi büyük alışverişlerin yapıldığı zamanlarda müşterinin aklına ilk gelen olmamız çok büyük bir avantaj. Bizim işimizde yoğunluk bir okullar açılırken, bir de okullar tatile girdiğinde olur. Yaz ve kış ortaları ise genelde, ampül, musluk malzemeleri, temizlik malzemeleri gibi daha çok ürün satışları ile geçer."

ERKEN AÇIP, GEÇ KAPATIYOR

DİĞER mahalle esnafına göre dükkanı daha erken açıp daha erken kapatmak durumunda olduklarını kaydeden İsmail Yüce, bunun nedenini şöyle açıkladı: "Müşteriler genelde sabah uyanınca ya da akşam işten eve gelince nalbur dükkanında satılan musluk ya da lavabo malzemelerine ihtiyaç duyarlar. Genelde tesisatta yaşanan bir sıkıntı böyle erken ya da geç saatlerde yaşanır ve bize ihtiyaç duyarlar. İşte bizim işimiz de böyle ani bir ihtiyaçta müşterinin yanında olmak. Müşteri bir gelir kapalısınız, iki gelir kapalısınız artık sizi unutur, başka nalbura gider. Bu da bizim gibi zaten sınırlı sayıda insanın yaşadığı bir mahalede müşteri kaymet anlamına gelir ki, bunu ekonomi olarak kaldırmamız çok zor" diye konuştu.

Mahallenin Esnafı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber