P5'in büyükelçileri Dışişleri'ne çağrıldı

BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üye ülkesi ile Hollanda, Almanya ve AB'nin Türkiye'deki büyükelçileri, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı hakkında bilgilendirilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2016 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
P5'in büyükelçileri Dışişleri'ne çağrıldı

AYRI AYRI GÖRÜŞÜLECEK

Ankara'daki bombalı terör saldırısının ardından BM Güvenlik Konseyi'nin(BMGK) 5 daimi üye ülkesi ile Hollanda, Almanya ve AB'nin Türkiye'deki büyükelçileri, bilgilendirilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi. ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa elçileriyle ayrı ayrı görüşüleceği açıklandı.

GÖRÜŞME ÖĞLEDEN SONRA

BMGK'nın 5 daimi üye ülkesinin büyükelçileri, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa elçileriyle yapılacak görüşmelerde kendilerine, Ankara saldırısıyla ilgili belge ve bilgiler verilecek. Görüşmelerin öğleden sonra yapılması bekleniyor.

BELGELER VERİLECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki bombalı terör saldırısının ardından bugün Genelkurmay Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, saldırının YPG mensubu Salih Neccar tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini, olayla ilgili olarak Dışişleri bakanına talimat verdiğini, BMGK'nın daimi üyesi 5 ülkenin büyükelçilerinin çağrılarak belgeler ve bilgilerin kendilerine verileceğini açıklamıştı.

BİRİ SAHİPLENDİ DİĞERİİNKAR ETTİ

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık, Ankara'daki terörist saldırıyı sahiplenirken, Suriye'deki uzantıları PYD'nin lideri Salih Müslim ise saldırının kendileriyle bir ilgileri olmadığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber