İstanbul'da kar yağışı beklenen semtler...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da hangi semtlerde kar bekleniyor?

İstanbul'da 4 gündür aralıklarla devam eden sağanak yağışın, bu akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halen devam eden sağanak yağış nedeniyle dün geceden itibaren kentin kuzey kesimlerinde metre kareye 20 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Dün geceden itibaren metre kareye Göztepe'de 10, Atatürk Havalimanı'na 13, Kilyos'a 24 ve Sarıyer'e 25 kilogram yağış düştüğünü kaydeden Yıldırım, yağışın akşam saatlerinden itibaren Avrupa yakasında İkitelli, Gaziosmanpaşa, Hadımköy, Esenler, Küçükçekmece ve Bağcılar semtlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesinin beklendiğini söyledi.

Karla karışık yağmur ve yüksek yerlerde kar şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışın, yarın Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında daha yoğun görüleceğini ifade eden Yıldırım, hava sıcaklığının 8-10 derece düştüğünü ve bu gece ise en düşük sıcaklığın 2 derece olacağını kaydetti.

Yağışın pazar günü sabah saatlerine kadar sürmesinin beklendiğini belirten Yıldırım, sıcaklıkların pazartesi gününden itibaren mevsim normallerine çıkacağını bildirdi.

En düşük ve en yüksek sıcaklıkların yarın 1-5, Pazar günü 0-9 derece olmasının beklendiğini kaydeden Yıldırım, Çatalca İlçesi'nde de bu sabah saatlerinde karla karışık yağmur yağdığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber