Misafirhaneler, milletvekili yakınlarından dolayı boş kalmıyor

Kamudaki misafirhaneler, milletvekili yakınlarını ağırlamaktan başka bir işlev görmüyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Şubat 2016 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Misafirhaneler, milletvekili yakınlarından dolayı boş kalmıyor

Kamu kaynaklarıyla yapılmış olan misafirhane ve sosyal tesisler, modern yönetim teknikleriyle yönetilemediği gibi bu imkandan sadece belirli bir sosyal zümre yararlanmaktadır.

Günümüzdeki tüm otel ve pansiyonlar, booking.com, hotel.com gibi hem ulusal hem de uluslararası ölçekteki uygulamalarla yönetiliyor ve pazarlanıyorken, misafirhaneler hala 30 yıl önceki yöntemle ayarlanabilmektedir. Bir tanıdığınız olmadığı sürece hiçbir sosyal tesisten yararlanma imkanınız bulunmuyor.

Ne yazıkki, halka yakın olduğunu söyleyen siyasi partiler de, adil bir sistem kurmakla yükümlü bürokratlar da bundan şikayetçi değildir. Bunun en önemli nedeni, misafirhane ayarlamanın; bazı bürokrat, danışman ve siyasetçiler için hayati derecede önemli olmasıdır.

Kamunun imkanlarıyla yapılmış olan misafirhanelerin müşterilerinin yüzde 80'ini siyasetçi yakınları oluşturmaktadır.

Hükümetin, yıllar önce söylediği "sosyal tesisleri satıyorum" sözünün, geçen zaman içinde hayata geçme imkanın olmadığı görülmüştür.

Dolaysıyla, Maliye Bakanlığının, her yıl sadece yatak ve yemek bedellerini güncellemek yerine, misafirhanelerin sadece milletvekili yakınları tarafından kullanılan bir sosyal imkan olmaktan çıkarması gerekmektedir. Bunun için, odaların dolu/boş yer durumu ile fiyat bilgisinin merkezi bir sistemden yayımlanması yeterli olacaktır.

Yeterki bir şeyler yapmak isteyelim. Yeterki kalıcı olmak isteyelim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber