Patlayıcı yüklü aracın ele geçirilmesiyle ilgili 1 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2016 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Patlayıcı yüklü aracın ele geçirilmesiyle ilgili 1 tutuklama

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, jandarma kontrol noktası yakınlarında güvenlik güçlerine ateş açtıktan sonra kaçan 2 teröristin terk ettiği, yaklaşık 500 kilogram patlayıcının bulunduğu araçla ilgilisi olduğu iddiasıyla 1 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 18 Şubat'ta Dicle - Yokuşlu Mahallesi arasındaki karayolunda yapılan uygulama sırasında ele geçirilen bomba yüklü araç ile bu araca öncü ve artçılık yaptığı değerlendirilen 2 aracın daha ele geçirildiği hatırlatıldı.

Bu araçlardaki Ş.B. ile O.A'nın gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şahısların Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan ifadelerinin ardından "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Silahlı terör örgütüne silah sağlama" iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Dicle Sulh Ceza Hekimliğine sevk edildikleri ifade edildi.

Mahkemenin, zanlılardan Ş.B. için adli kontrol hükümlerinin uygulamasına karar verdiği belirtilen açıklamada, O.A'nın ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Silahlı terör örgütüne silah sağlama" suçlamasıyla tutuklandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber