Valilerimizi 'sürgüne' değil ödüle gönderdik

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Kasım 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABDULLAH Gül'le Kayseri'de yaptığımız sohbete "terörle mücadele" konusuyla devam ediyoruz. Gül'ün verdiği önemli bilgileri başlıklar halinde şöyle özetleyebilirim:

Dağdaki silahlı teröristle kararlı mücadele yürütüyoruz. Tabii özgürlükleri kısıtlamadan terörü minimize etmek için demokratikleşme ve alt yapı yatırımları çok ciddi boyutlarda sürüyor. Terörle mücadele birinci öncelikli sorunumuzdur.

- Güvenlik kuvvetlerinin bütün eksiklerini tamamladık. Örneğin su sıkan panzer artık eylemciler için serinleme aracı olmuş. Yani panzer göstericileri dağıtmak için su sıktığında göstericiler panzerin altına doğru gidip serinliyorlarmış. Malzeme eskimiş yani. Bunları kuvvetlendirdik. Kameralı takip sistemini getirdik. Böylece gözaltına alınanların görüntüleri de delil olarak sunuluyor.

Bölge bugüne kadar sürgün yeriydi. Yani oraya tayin edilen valiler emniyet müdürleri "sürgün psikolojisi" ile gidiyorlardı. Biz bunu değiştirdik. Oraya gönderdiğimiz valileri emniyet müdürlerini ödül olarak gönderiyoruz. Bakın oradaki valiler bugün Türkiye'nin en büyük illerini kolayca yönetebilecek valilerdir. Emniyet müdürleri de öyle. Sorunları bilen yetenekli insanlar.

fatih cegirge

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber