MEB`in mülakat yapmasına karşı çıkan YÖK mülakatla rektör atıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Kasım 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığın öğretmen atamalarında ve yurtdışına öğrenci göndermede mülakat yapmasına karşı çıkan YÖK'ün, üniversite rektörlerine mülakat yaptığını ifade etti.

Hüseyin Çelik Çelik, "Rektör atamalarında da 60 yıldır mülakat yapılır." sözleriyle YÖK'ü eleştirdi. Çelik, "Birisi 'irtica' yaygarası koparıyor, birisi 'Atatürkçülük', birisi 'Cumhuriyet elden gidiyor' diyor. Şahsi menfaatleri ve pozisyonları elden giden insanlar daha çok bunu kullanıyor. Cumhuriyetin bir yere gittiği yok. Millet Cumhuriyetini sahiplenmiştir ve benimsemiştir. Demokratik, laik Cumhuriyet, dindarın da Cumhuriyetidir, dinsizin de..." diyerek Atatürkçülük adına ideoloji üretenlerin topluma haksızlık ettiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitim-Bir-Sen'in düzenlediği 'Türk Eğitim Sisteminde Yeni Paradigma Arayışları' konulu sempozyumun kapanış konuşmasını yaptı. Bakan Çelik, öğretmen atamalarında ve yurtdışına öğrenci gönderilmesinde mülakat yapılmasına karşı çıkılmasına tepki gösterdi. YÖK'ün rektör seçimlerinde mülakat yaptığını hatırlatan Çelik, "Sen yaparsan doğru değil, ben yaparsam doğru. Böyle bir anlayış olamaz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber