'Terör örgütlerinin tasnif edilmesinden yana değiliz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "DAEŞ, El Nusra ya da YPG gibi terör örgütlerinin çeşitli stratejik analizlere göre tasnif edilmesinden yana değiliz. Terör örgütü terör örgütüdür" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2016 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Terör örgütlerinin tasnif edilmesinden yana değiliz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin DAEŞ, El Nusra, YPG ya da başka terör örgütünün çeşitli stratejik analizlere göre, sahadaki çeşitli ittifaklara göre tasnif edilmesinden yana olmadığını belirterek, "Terör örgütü terör örgütüdür. Bir terör örgütünün daha yakın tehlike arz eden başka bir terör örgütüyle mücadelesi söz konusuysa batılı ülkeler açısından, buna göre onu meşru kabul ediyorlarsa bu, geçmişte yaptıkları hataların tekrarıdır" şeklinde konuştu.

"Bizim ulusal güvenliğimiz de çok kıymetlidir"

Çelik, "Başka ülkelerin ulusal güvenliği ne kadar kıymetliyse bizim ülkemizin ulusal güvenliği onlardan çok daha kıymetlidir. Ulusal güvenliğimiz konusunda aldığımız bir tedbirin, meşru bir tedbirin, meşru müdafaa anlamında bir tedbirin hiçbir şekilde bunlar tarafından eleştirilmesine doğru gözle bakmayız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber