Gültekin Avcı'ya yargıyı aşağılamaktan dava

Selam Tevhid Kumpası soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Gültekin Avcı hakkında devletin yargı organlarını alenen aşağıladığı iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Şubat 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gültekin Avcı'ya yargıyı aşağılamaktan dava

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı ihbar üzerine Gültekin Avcı hakkında 3 Eylül 2015'te Bugün gazetesindeki "Konuşma Zamanı Bugün" başlıklı yazısında kullandığı ifadeler sebebiyle soruşturma başlatıldı. İhbarda, Avcı'nın yazıda, yargı organlarınca yapılan faaliyetleri bir suç örgütünün illegal faaliyeti gibi aktardığı ve yazının yargı kurumlarını aşağılayacak nitelikte olduğu belirtildi.

'ÇETE FAALİYETİ GENELLEMESİ' YAPMIŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesi alınan Avcı ise gazeteci olarak eleştiri hakkını kullandığını belirterek suçlamaları reddetti. Yürütülen soruşturma sonunda, yazıda, soruşturma kapsamında yapılan bir faaliyetin hukuka aykırıymış gibi eleştirildiği ve "çete faaliyeti" olarak nitelendirilebilecek bir genellemeye yer verdiği kaydedildi. Avcı hakkında, "Devlet yargı organlarını alenen aşağılama" suçu kapsamında 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

NAZİF KARAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber