2 bin 550 Türk işadamı, Boğaz'da buluşuyor

95 ülkede yatırım yapan 2 bin 550 Türk işadamı DTİK Kurultayı için İstanbul'a geliyor. DEİK Başkanı Vardan, "Hedefimiz dünyaya birlik mesajı vermek" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Şubat 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 bin 550 Türk işadamı, Boğaz'da buluşuyor

95 ülkede yatırım yapan 2 bin 550 Türk işadamı İstanbul'a çıkarma yapacak. Yurtdışında binlerce eleman çalıştıran ve milyarlarca dolarlık ciroya ulaşan işadamları, 26-27 Mart tarihleri arasında Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Kurultayı'nda bir araya gelecek. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) organize ettiği kurultayın ana teması, Türkiye'nin yurtdışında tanıtımının daha etkin yapılması ve lobi faaliyetlerine ağırlık verilmesi olacak. Toplam 3 bine yakın işadamının katılması beklenen kurultay süresince, yurtdışında faaliyet gösteren işadamları Türkiye'deki yatırım fırsatlarını da değerlendirecek. Kurultayın ikinci günü özellikle birebir görüşmelere ayrılacak. Bu görüşmelerde, hem yurtdışı hem de yurtiçi yatırımlar gündeme gelecek.


HEDEF BİRLİK MESAJI VERMEK

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, söz konusu etkinlikle dünyaya birlik mesajı vereceklerini anlattı. Vardan, "Dünyanın hemen her tarafında çalışan, iş sahibi olan, bulundukları ülkelere hizmet veren Türk kökenli müteşebbislerimiz DEİK çatısı altında bir araya gelecek. Asıl hedefimiz onları kapsayıcı ve bütünleştirici bir ortamda ağırlayarak dünyaya birlik mesajı vermek. Bu vesileyle Türk girişimcilerin tek bir çatı iş örgütü altında birbirlerine sahip çıkmaları için çabalıyoruz" dedi.

GENEL KURUL YAPILACAK

Kurultayda genel ve bölgesel konuların çok yönlü değerlendirileceği ve Türkiye'nin gelecek vizyonunu şekillendireceği açıklandı. Kurultayın ikinci günü, DTİK Genel Kurulu gerçekleştirilecek. Beş yılın ardından yapılacak olan Genel Kurul'da yeni dönemde görev alacak DTİK mensupları da belirlenecek.

ŞİMDİ SIRA AFRİKA'DA

DEİK'inev sahipliğinde, 28 Şubat- 3 Mart 2016 tarihleri arasında Fildişi Sahili, Gana ve Nijerya'ya düzenlenecek resmi ziyaretlerle 130'u aşkın Türk işadamına bölgedeki fırsatları keşfetme fırsatı sunulacak. İşadamları Afrika'daki yatırım ortamı ve potansiyeli yerinde görme olanağı bulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleştirilecek Afrika seyahati, bu yılın en büyük heyet ziyareti olacak. DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Bu ülkelerde iş forumları düzenleyeceğiz ve katılımcılara üst düzey ilişkiler ve ikili iş görüşmeleri imkanı sağlayacağız" diye konuştu.

İBRAHİM ACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber