Bülent Ecevit için 'anıtmezar' talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bülent Ecevit için 'anıtmezar' talebi

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, eski Başbakan Bülent Ecevit'in adının yaşatılması amacıyla ?anıtmezar? yapmak istediklerini söyledi.

Eryılmaz, yaptığı açıklamada, Çankaya Belediye Meclisi'nde Ecevit'in anısının sonsuza dek yaşatılması amacıyla bir anıtmezar yapılması yönünde karar aldıklarını bildirdi.

Ecevit'in adına yakışır bir çalışma hazırladıktan sonra karar vereceklerini anlatan Eryılmaz, şöyle konuştu:

?Ecevit'in ailesine düşüncemizi iletmiştik. OR-AN Sitesi'nin yakınlarında bulunan Ahlatlıbel tesislerimizde geniş bir alan var ya da yakındaki orman var. Anıtmezar tesislerde ya da orman içindeki bir yerde olabilir. Biliyorsunuz buralar Sayın Ecevit'in çok sevdiği yerler. Ailesinin karanını bekliyoruz. Ayrıca, Sayın Ecevit'in adını belediyemizin büyük parkları var oralara da verebiliriz. Çünkü, bu parkları, gençlerimizin, kadınlarımızın sosyal aktivitelerde bulunduğu alanlar haline getireceğiz. Bu parklar, onun ilkelerinin sonsuza dek yaşatılacağı yerler olacak.?

Ecevit'in cenazesinin, Devlet Mezarlığı'na gömülmesinin de gündeme olduğunu anımsatan Eryılmaz, gelişmeleri yakından takip edip, ailesi de uygun görürse anıtmezar çalışmasına başlayacaklarını söyledi.


?Ecevit'in adı Bolu'da bir caddeye verilecek

BOLU Belediye Başkanı AKP'li Alaaddin Yılmaz, Bülent Ecevit'in adının Bolu'da bir caddeye verilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, DSP Onursal Başkanı ve eski Başbakan Bülent Ecevit'in ölümü nedeniyle, DSP Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Mehmet Özbay'a başsağlığı dileklerinde bulunan Başkan Yılmaz, Türkiye'nin, Bülent Ecevit gibi dürüst ve ilkeli devlet adamlarına ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Ecevit'in adının Bolu'da bir caddeye verilmesi için çalışma yapacaklarını açıklayan Başkan Yılmaz şöyle konuştu;

?Bülent Ecevit, Türk siyaseti için büyük bir kayıp. Başımız sağolsun diyorum. Sayın Ecevit, kendisine göre en uç noktada olan Erbakan ve Devlet Bahçeli ile hükümet kurmayı başarmış bir insan. Bülent Ecevit'in adını Bolu'nun bir caddesine vermek için her türlü özveri içinde olacağız. Belediye Meclisi'nde bu yönde karar alacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber