Davutoğlu: Bir danışmana cevap vermem

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mustafa Akış'ın, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'u eleştiren sözlerine ilişkin ise "Devletin nihai başı anlamında Başbakan'ın yetkileri herkes tarafından bilinir. Yorumda da bulunmak istemem ama Başbakan'ın bir bürokratın yorumu üzerine açıklama yapmasını doğru görmem" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2016 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Bir danışmana cevap vermem

Davutoğlu, AYM'nin verdiği karara ilişkin olarak "AYM sadece tutuklu yargılamaya ilişkin karar verebilir. Yargı süreçleri tamamlanmadan Anayasa Mahkemesi'ne başvuralamaz.İlerleyen bir davayı etkilemeye kimsenin hakkı yok" dedi.

ERDOĞAN'IN AYM'Yİ ELEŞTİRMESİNE İLİŞKİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AYM'ye karşı yaptığı "Kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum" açıklamasını da değerlendiren Başbakan "Siyasiler eleştiriden azade değilse yargı kurumları da değil. Tüm kurumlar aldıkları kararlar nedeniyle eleştirilebilirler" dedi.

MUSTAFA AKIŞ'IN AÇIKLAMASINA İLİŞKİN

Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mustafa Akış'ın, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'u eleştiren sözlerine ilişkin ise "Sayın Kurtulmuş'un açıklamasına yönelik başdanışmanın açıklaması bana gelmiş değil. Varsa böyle bir açıklama cevap verme tutumu içine girmem. Devletin nihai başı anlamında Başbakan'ın yetkileri herkes tarafından bilinir. Bunların tartışılmasını doğru görmem. Yorumda da gelmek istemem ama Başbakan'ın bir bürokkratın yorumu üzerine açıklama yapmasını doğru görmem" dedi.

Afrika'dan Kurtulmuş'a: Kişisel değil hükümetin başı sıfatıyla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber