Bakan Çelik-Öner Güney çekişmesinin maliyeti yüksek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, mahkeme kararıyla Özel Öğretim Genel Müdürlüğü'ne dönen Öner Güney'i, Taşkent'e eğitim müşaviri olarak göndermesi devlete 10 bin dolara mal oldu. Devlet bu karar nedeniyle Güney'e normal maaşına ek olarak 10 bin doların üzerinde harcırah vermek zorunda kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne mahkeme kararıyla dönen Öner Güney'i yurtdışına eğitim müşaviri olarak görevlendirmesi, devlete 10 bin doları aşkın ek bir maliyet çıkardı.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü iken 30 Haziran 2006 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayıyla Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e 6 aylığına eğitim müşaviri olarak görevlendirilen Öner Güney, Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mahkeme, Güney'in görevlendirilmesine ilişkin Bakanlık kararın, ?telafisi güç zararlar doğurabileceği? gerekçesiyle yürütmesini durdurdu.

DEVLETE ARTI MALİYET OLDU

Bakan Çelik'in, daha önce de Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nden alarak Bakanlık'ta uzmanlığa kaydırdığı Öner Güney'e ilişkin son tutumu, devlete 10 bin doların üzerinde bir maliyet çıkardı. Mahkeme kararıyla genel müdürlük görevine dönen Güney'i kısa bir süre sonra Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e eğitim müşaviri olarak görevlendiren Çelik'in kararı doğrultusunda Güney'e devlet iki kanaldan ücret vermek zorunda kaldı. Güney bir yandan genel müdür olarak aylık 3 bin YTL'nin üzerinde devletten maaş alırken, bir yandan da eğitim müşavirliğinde bulunduğu günler için devletten harcırah aldı.

10 BİN DOLARLIK EK MALİYET

Devlet bütçesinden, Güney'e günlük 85 dolar, aylık 2 bin 500 dolara yakın harcırah ödendi. Çelik'in kararı doğrultusunda dört ay Taşkent'te eğitim müşavirliği yapan Güney, bu aylar boyunca 10 bin doların üzerinde devletten ek ücret almış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber