Demirtaş'ın çağrısına suç duyurusu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesine yürüyüş çağrısıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2016 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş'ın çağrısına suç duyurusu

Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç duyurusunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdiğini söyledi.

Demirtaş'ın, basın açıklamasıyla, güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik operasyonların gerçekleştirildiği Sur'a doğru halkın ayaklanmasını istediğini belirten Kılınç, "Demirtaş'ın çağrısı halkın bir kısmının diğer kısmına karşı tahrik ederek kamu güvenliği açısından açık bir tehlikenin ortaya çıkmasına zemin hazırladı" dedi.

Kılınç, son aylarda yürütülen operasyonlarla bölge halkının can ve mal güvenliği korunarak terör olayları nedeniyle yaşam alanı daralan insanların güç koşullardan kurtarılmasının amaçlandığını vurguladı.

- "Çağrı, kışkırtmak amaçlı"

Söz konusu bölgelerde güvenlik güçlerinin zor şartlarda çalışmasına rağmen yapılan tehlikeli çağrıların kamu çalışanlarının görev yapmalarını engelleme mahiyetinde olduğuna dikkati çeken Kılınç, "Bu çağrı, Diyarbakır halkını devlet görevlilerine karşı kışkırtmak amaçlı yapıldı. Direnmeye çağırmak, korku, endişe ve panik havası yaratmakla ülkenin kamu düzeninin, birlik ve beraberliğinin bozulması isteniyor" diye konuştu.

Kılınç, insanları sokağa dökme gibi bir tutum ve davranış karşısında 30 seneden beri devletine hizmet eden bir kişi olarak kendisini sorumlu addederek suç duyurusunda bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu anda Sur'da çarpışmakta olan askerimiz, polislerimiz ve korucularımız şehit ya da gazi olurken, hem onların oradaki cesaretlerini artırma hem de birilerinin bu gibi kişilerin üzerine cesaretle gidebileceklerin bu vatan topraklarında olduğunu göstermek amacıyla başvurumu yaptım. Yeri geldiği zaman bu topraklar için bir çakıl taşı için gözümüzü kırpmadan feda edebiliyorsak, barış zamanında da bu devlete ihanet edenlere karşı dik durmamız, dirayetli olmamız gerektiğine inandığım için suç duyurusunu yaptım."

Kılınç, 53 yaşında olmasına rağmen terörle mücadele çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Levent Kişi,Ersoy Sevinç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber