'Sığınmacı sorunu sadece iki ülkeyi ilgilendiren bir konu değil'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Sığınmacı sorunu sadece iki ülkeyi ilgilendiren bir konu değil'

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mart 2016 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sığınmacı sorunu sadece iki ülkeyi ilgilendiren bir konu değil'

Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina'da Yunanistan Dışışleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüştü.

İki bakan bugünkü görüşmelerinden sonra basın toplantısı yaptı. Nikos Kotzias 'Mülteci sorunu Yunanistan veya Türkiye sorunu değildir. Bütün dünyayı ilgilendiren bir sorundur' dedi ve Türkiye Dışışleri Bakanıyla böyle bir sorunun NATO yardımıyla çözülmesi gerektiği konusunda konuştuklarını vurguladı.

'Yunanistan ile Türkiye aralarındaki problemleri çözdüklerinde bölgede son derece istikrarlı bir kuvvet teşkil edecekler' diyen Kotzias, Kıbrıs sorununa her iki tarafın insanlarının beklentilerine karşılık verecek, acılarını dindirecek bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sığınmacı sorununun yalnız iki ülkeyi ilgilendiren bir konu olmadığını ve bir çözüm bulunması gerektiğini tekrarladı. Yunanistan'a giren sığınmacıların Türkiye'ye geri gönderilmeleri konusu sorulduğunda, Ankara'nın Yunanistan, Bulgaristan ve başka AB üyesi ülkesiyle anlaştığını, yeni anlaşmalar da yapmaya hazırlandığını belirtti ve bu konu üzerinde Yunanistan'dan Türkiye'ye çok sayıda başvuru geldiğini ekledi.

Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ile görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber