AK Parti hayata geçirilen vaatleri kitapçıkla anlatıyor

AK Parti, 64. Hükümet'in oluşmasından sonra hayata geçen projeleri "Söz Verdik Yapıyoruz" başlıklı "bilgi ve başvuru kılavuzu"nda topladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2016 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti hayata geçirilen vaatleri kitapçıkla anlatıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım 2015'te gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde kamuoyuyla paylaştığı vaatlerden, 64 Hükümet'in oluşmasından sonra bir ay içerisinde gerçekleşen projeler, AK Parti tarafından "Söz Verdik Yapıyoruz" başlıklı "bilgi ve başvuru kılavuzu"nda toplandı.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan kitapçık, parti teşkilatları ve ilgili kurumlara gönderildi.

Hükümetin kurulmasından kısa bir süre sonra hayata geçirilen projelere yer verilen broşürde, "Gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek" ilk sırada yer alıyor. Bu başlık altında, projenin içeriğine ilişkin bilgiler, saglanacak destek unsurları, ust limitleri ve oranları aktarılıyor. Ayrıca programdan yararlanmak isteyen isletmelerin www.kosgeb.gov.tr adresindeki KOSGEB Veri Tabanı'na kayıt olması ve KOSGEB Mudurlugune is planı ve ilgili belgeler ile basvuru yapması gerektiği belirtiliyor.

Kitapçığın içinde evlenecek gençlerin oluşturacağı "çeyiz hesabı"na yönelik vaatler, gençlere 100 bin liralık kredi desteğinin sağlanmasına yönelik başvuru şartları, lisans öğrencilerinin 330 lira olan burslarının 400 liraya çıkarılması yönündeki çalışmanın detayları, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilmesi, çiftçilere yönelik çalışmalar, asgari ücretin yükseltilmesi hususundaki detaylar ve tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yıllık ilave bin 200 lira destek verilmesine yönelik yapılan çalışmanın detayları da yer alıyor.

"Tüm sorular bu kitapçıkta yer alacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ, yaptığı açıklamada, vaatlerin vatandaşlarla paylaşılması, daha geniş kitlelerin yapılan düzenlemelerden faydalanmasını sağlamak için söz konusu çalışmayı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Ali Kemal Akan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber