Cezaevinden firarda 'ihmal' şüphesi

Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan 6 mahkumun kaçması ile ilgili soruşturma sürerken, firar olayında cezaevi görevlilerinin ihmali üzerinde duruluyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2016 17:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Cezaevinden firarda 'ihmal' şüphesi

Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan aralarında Bingöl M Tipi Cezaevinden daha önce firar ettikten sonra yakalananların da yer aldığı 6 mahkumun kaçmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki cezaevinden dün firar eden mahkumlar Beşir Arcagök, Ramazan Aslan, Devrim Kavak, Ulaş Arslan, Osman Kılıç ve Diyar Kaygu'nun yakalanması için başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor.

İhmal ihtimali üzerinde duruluyor

Bitişik 2 koğuşta kalan ve havalandırmaya çıktıkları yerde yatak çarşaflarını birbirine bağlamak suretiyle 5 metre yükseklikteki duvarı aşıp sürünerek kaçtıkları belirlenen mahkumların yağışlı hava nedeniyle görüş mesafesinin daha düşük olduğu gece saatlerinde kaçtıkları tahmin ediliyor.

Firar olayıyla ilgili soruşturma kapsamında cezaevi görevlilerinin ihmali üzerinde duruluyor. Gözaltına alınan 10 kişinin "şüpheli" sıfatıyla İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınıyor.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen 2 müfettişin kente gelerek söz konusu cezaevinde incelemelere başlaması bekleniyor.

Mahkumlardan 3'ü daha önce de firar etmişti

Diyarbakır'daki cezaevinden kaçan 6 mahkumdan Devrim Kavak, Osman Kılıç ve Diyar Kaygu, 25 Eylül 2013'te de Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumundan 15 tutuklu ve hükümlü ile 70 metre uzunluğunda ve 65 santimetre genişliğinde tünel kazıp firar etmişti.

5'i asker 6 kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanmışlardı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bingöl kırsalında faaliyet yürüten terör örgütü PKK üyesi Devrim Kavak ve Osman Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 3 sanığın, eylem yapmak üzere gittiği İstanbul'da 17 Mart 2009'da Esenyurt İETT durağında 2 tabanca, 2 el bombası ve çok sayıda mermiyle yakalandığı belirtilmiş, sanıkların çeşitli tarihlerde Bingöl, Elazığ ve Tunceli'de katıldıkları eylemlerde 5 askerin şehit edilmesi ve bir kişinin öldürülmesi eylemlerini gerçekleştirdikleri bilgisine yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber