Öğrencilere dağıtılan 'Rahibe Kety' için ilginç açıklama

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar Belediyesi, öğrencilere dağıtılan 'Rahibe Kety' adlı roman için, "Elimizdeki kitaplar yetmeyince mecburen dağıttık" açıklaması yaparken, görevliler hakkında soruşturma açıldı

Bağcılar Belediyesi, Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu öğrencilerine hediye olarak verdiği "Rahibe Kety" kitabının dağıtımına ilginç bir gerekçe gösterdi. Belediye, basın mensuplarının dağıtılan her kitaptan örnek alması yüzünden kitapların yetmediğini, ortaya çıkan eksikliğin de 'Rahibe Kety' kitabıyla giderildiğini bildirdi. Belediye ayrıca, kitabı programa dahil eden görevliler hakkında da idari işlem başlatıldığını açıkladı.

Milliyet'te dün yer alan, 'Başkan öğrencilere 'Rahibe Kety' dağıttı' başlıklı haberde, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın hediye ettiği kitaplar arasında, rahibe olan Kety'nin tesettüre girip Müslümanlığı seçmesini konu alan romanın da olduğu anlatılıyordu.

İdari işlem başladı

Haber üzerine Başkan Kıyıklık bir açıklama yaptı. Öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli, "Masal Sokağı", "Bana Bir Masal Anlat", "Uzaylılar Ne Renk Ayakkabı Giyer?" gibi kitapların dağıtıldığını belirten Kıyıklık, şöyle dedi:

"Basın mensuplarınca dağıtımı yapılan her kitaptan örnek alınması sebebiyle öğrencilere dağıtılacak kitapların sayısı yetmemiştir. Ortaya çıkan eksikliğin giderilmesi maksadıyla Eğitim Kültür Müdürlüğü'müz personeli tarafından alelacele 10 kitap daha temin edilmiş ve öğrencilere dağıtılmıştır. Gazetedeki habere konu olan 'Rahibe Kety' isimli toplam 4 adet kitap da bu sebeple programa sonradan getirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber