Milli tankımız 'Koral' göreve başladı

Türkiye'nin milli elektronik harp silahı Koral, Suriye sınırında göreve başladı. Koral, hedef saptırmanın yanı sıra düşman uçaklarına perdeleme yapabiliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Mart 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektronik harp silahı Koral, Suriye sınır hattında göreve başladı. Koral akıllı mühimmatları hedefinden saptırmanın yanı sıra radar kilidi atma özelliklerine sahip. Düşman radarlarının yerini belirleyerek etkisiz hale getirme görevi de görüyor. Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirdiği Koral Elektronik Harp Sistemi, Suriye sınırında görevini sürdürüyor. Kritik bir dönemde hizmete giren Koral, Türkiye'nin elektronik harp silahları içinde üstün özellikleriyle en önemli silah halini aldı. Koral'in Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesi Rusya'nın da dikkatini çekmişti.

SINIRDA GÖREVE DEVAM

Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesinin ardından Moskova Türkiye sınırına yakın noktalarda başta S-400 füzeleri olmak üzere elektronik harp sistemlerini yerleştirmişti. Türkiye de Rusya'nın gerilimi artırmasının ardından test aşaması biten Koral'i hızlıca sınır hattında görevlendirdi. Koral başta akıllı mühimmatlar olmak üzere Suriye tarafından gelebilecek her türlü tehdidi hedefinden saptırabilecek, düşman uçaklarına karşı perdeleme yapabilecek kabiliyeti var. Koral'ın, 'taarruz' ve 'destek' olmak üzere iki unsuru buluyor. Düşman radarlarını karıştırmanın yanı sıra elektronik destek sistemi ile düşman radarlarının sinyallerini yakalayarak, bunlar üzerinden düşman radarlarının koordinatlarını belirliyor. 'Kestirme' denilen bu özellik ve elektronik taarruz sistemi sayesinde de koordinatları belirlenen düşman radarı karıştırılarak tespit yapması önleniyor.

AHMET TOPAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber