Vurguncular ifadeden kaçtı

FETÖ'nün, Şifa Hastanesi üzerinden vurgun yaptığının ortaya çıkması üzerine gözaltına alınan Rektör Ateş ve eski müsteşar Acar'ın da aralarında olduğu 9 kişi adliyeye sevkedildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Mart 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vurguncular ifadeden kaçtı

Muammer Başkan

Paralel Yapı'nın yuvalandığı merkezlerden biri olan İzmir'deki FETÖ operasyonunda kirli ilişkiler ağı ortaya çıktı. Önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 kişinin ardından dünkü dalgada Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş ile eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar da gözaltına alındı. Şüpheliler, poliste ifade vermeyi kabul etmedi. Bunun üzerine, daha önce gözaltına alınan SGK İl Müdürü E.B., eski müdürü M.K.'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi ile birlikte Prof. Dr. Ateş ve eski Müsteşar Acar adliyeye sevk edildi. "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım-yataklık etmek, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanmak, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak" ile suçlanan şüphelilerden 5'i tutuklandı.

PEŞKEŞ ÇEKTİLER

Operasyon Paralel Yapı'nın, devlet kaynaklarını nasıl yağmaladığını da gözler önüne serdi. SGK'ya ait binanın değerinin çok altına fiyatla Paralel Yapı'ya bağlı Şifa Hastanesi'ne peşkeş çekilmesinin ortaya çıkması üzerine başlatılan operasyonun arka planı da netleşti. Operasyonun ayrıntılarına göre SGK'ya ait binanın hileli satışının ardından FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in sağ kolu firari şüpheli Prof. Şerif Ali Tekalan çıktı.

TALİMAT TEKALAN'DAN

Firari olan Fatih Üniversitesi'nin eski Rektörü Tekalın, İzmir'deki soruşturmaya konu SGK binasıyla ilgili eski SGK Müsteşarı Fatih Acar ile hileli organizasyonu kurdu. O dönem İzmir SGK Bölge Müdürü olan Mustafa Keskin'e, Buca'daki hastanenin Şifa Hastanesi'ne verilmesi talimatı iki isim tarafından gitti. 40 bin metrekare alana sahip olan sözkonusu hastane, 30 bin TL gibi komik bir rakama Şifa Hastanesi'ne peşkeş çekildi. Oysa sözkonusu hastanenin aylık kira bedeli 200 bin TL. Paralel Yapı, bu vurgun sayesinde SGK'dan aylık 170 Bin TL'lik haksız kazanç elde etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber