Üniversitede 'dilekçe ağacı'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrenim gören bir öğrenci, sorunların giderilmediğinden yakınan arkadaşları için yerleşke içinde bir ağaca ?dilek(çe)? kutusu yerleştirdi.

Resim İş Eğitimi Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Erol Çetinkaya, öğrencilerin istek ve dileklerini açıkça ifade edebileceği bir yer olmadığını belirtti.

Çetinkaya, İslamiyet öncesi inanışlarda önemli yeri olan dilek ağaçlarından esinlenerek, yerleşkede ?Dilek(çe) Ağacı? adı verdiği bir ağaca kutu koyduğunu ve sorunlarının giderilmediğinden yakınan arkadaşlarına istek ve dileklerini bu kutuya atmalarını istediğini kaydetti. Çetinkaya şunları söyledi:

?Üniversite öğrencileri okulda hep birşeylerin eksikliğinden şikayet ediyor, ancak bu konuda okul yönetimine karşı bir istekte bulunmaktan da çekiniyorlar. Ben de arkadaşların bu isteklerini dile getirip sözcü olabilmek için dilek ağacını yapmaya karar verdim. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretmenlerim beni bu konuda destekledi. Bahçede bulunan bir ağaca dikkat çekebilmek için kumaşlar bağladım ve dilek kutusu, kağıt ve kalem koydum. Arkadaşlarım okulla ilgili her isteğini yazıp dilek ve önerilerini kutuya atıyorlar. Dilekte bulunan öğrencinin ismini belirtmesi de gerekmiyor. Böylece her öğrenci çekinmeden gelip dilek kutusuna dileğini yazabiliyor.?

ÖĞRENCİLER İLGİ GÖSTERİYOR

Arkadaşlarının yazdığı dilekleri aralıklarla topladığını ve bunları değerlendirdikten sonra dilekçe haline getirerek çözüm bulunması konusunda okul yönetimine verdiğini belirten Çetinkaya, yeni başlayan bu uygulamaya öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Öğrencilerin daha çok spor ve sosyal aktivitelerin arttırılmasını isteyen, yemekhanede çıkan yemeklerin kalitesi, sınav sistemi ve öğretmenlerle ilgili şikayetleri içeren dilekçeler yazdığını ifade eden Çetinkaya, ?Bazen arkadaşlarımız dilek kutusuna hiçbir şey atmadan gelip ağaca kumaş bağlayıp dua ediyor, ancak ben bundan şikayetçiyim. Çünkü benim amacım öğrencilerin okulla ilgili isteklerini dile getirip çözüm yolu üretmek. Buranın kötü yönde kullanılmasını da istemiyoruz? dedi.

Dilek(çe) ağacının çok yeni bir uygulama olduğunu, ancak zamanla bu uygulama sayesinde üniversitelerinde her şeyin daha güzel olacağını ifade eden Çetinkaya, ?Bu uygulamayla öğrenci ile idare arasındaki koordineyi sağlıyor, sorunların hızla çözümlenmesini konusunda öncülük yapıyorum. Umarım ben mezun olduktan sonra da uygulama devam eder ve bu ağaç MKÜ'nün klasiği haline gelir. Böylece ağaç, herkesin özgürce düşüncesini yazabildiği serbest bir kürsü olur? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber