Batman'da yardım dağıtımı için 25 imam görevlendirildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yardım dağıtımına imamlı çözüm

Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)

Selden zarar gören Batman'da Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yardımların adil dağıtılması için dağıtım araçlarında 25 imam, görevlendirildi. Müftü Mustafa Üskülüplü, araçlarda imamları gören vatandaşların güven duyduğunu söyledi.

Batman'da selzedelere gönderilen yardımların adil dağıtılması amacıyla müftülükten destek istendi. İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, valiliğin talimatıyla 25 imamın yardım araçlarında görevlendirildiğini söyledi. Müftü Üskülüplü, ?Yardımların doğru yerlere ulaşabilmesi için bizden de yardım istendi. Camilerde ibadetin aksamaması için 25 imamı yardım kampanyasında görevlendirdik. Yardımların imamlar gözetiminde dağıtıldığını gören halk, güven duyuyor. İmamlara verdiğimiz talimatla yardımların gerçek dargelirlilere ulaşması hedefleniyor? diye konuştu.

DÜRÜM DAĞITIMINDA İZDİHAM

Sel felaketinden etkilenen ailelere yardımların sürdüğü Batman'da adının açıklanmasını istemeyen bir işadamının dağıttığı 750 paket dürüm ve ayran yarım saatte kapışıldı. 19 Mayıs ilköğretim okulunda yardım dağıtıldığını duyan İluh deresi kenarındaki aileler, okula akın etti. Bahçesi çamur içinde kaldığdan bir hafta süreyle eğitime ara verilen okul kapısında uzun kuyruk oluşturan selzedeler, işadamının gönderdiği dürüm ve ayranı alabilmek için izdihama yol açtı. Mahalle muhtarı Mehmet Kolkaldıran, ailelere yardımı güçlükle dağıttıklarını belirterek ?Yardımı duyan hemen kuyruğa giriyor. Zor durumdaki vatandaştan çok mağdur olmayanlar da bu yardımlardan istifade etmek istiyor ve bu nedenle izdiham oluşuyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber