Validen ağ bağlayan Atatürk anıtı yorumu: Örümcekler Ata'yı çok sevmiştir

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURDUR'daki 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde Atatürk Anıtı'nın üzerindeki örümcek ağları dikkati çekti. Vali Rasih Özbek, ?Örümcekler gezen hayvanlardır. Ne zaman gelecekleri belli olmaz. Atamız'ı çok sevmişlerdir. O yüzden gelmiş olabilirler. Önemli olan örümceğin beynimize ağ bağlamaması'' dedi.

Burdur'daki törenler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Vali Rasih Özbek, Jandarma Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Aydın Bacık, Belediye Başkanı AKP'li Sebahattin Akkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökay Yıldız ve çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu temsilcisinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu törenlerde, 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı ve Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı subaylar da tam kadro yerlerini aldı. Atatürk Anıtı'nın üzerinde örümceklerin ağ bağlaması dikkati çekti.

DHA'ya açıklama yapan Vali Özbek, ?Örümcekler gezen hayvanlardır. Ne zaman gelecekleri belli olmaz. Örümceğin insanların kafasının içinde bile ne zaman oluşacağını kimse ayarlayamaz. Atamız'ı çok sevmişlerdir. O yüzden gelmiş olabilirler. Önemli olan örümceğin beynimize ağ bağlamaması. Örümceklerden beynimizi koruyalım'' diye konuştu. Vali Özbek, anıta gerekli bakımın yapılması için belediyeyi uyaracağını söyledi.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise Atatürk Anıtı'nın dün akşam belediye ekipleri tarafından temizlendiğini belirterek, ?Oralar akşam yıkanmıştı. Örümcek ağları nasıl oluşmuş bilemiyorum. Hemen arkadaşlarıma baktırıp, gereğini yapacağım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber