Denizli-Güllük demiryolu projesi 2009'da bitecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli eski Milletvekili Aycan Çakıroğulları, Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Güllük Demiryolu hattı projesinin 6 Haziran 2009'da bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Aydın İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantısına katılan Denizli-Aydın-Çine-Güllük demiryolu hattı projesinde görev alan Denizli eski Milletvekili Aycan Çakıroğulları, proje hakkında bilgi verdi.

Çakıroğulları, projenin kamu-özel sektör işbirliği ile gerçekleştirileceğini ve projenin 582 milyon 700 bin dolara mal olacağını belirterek, proje için kurulacak şirkette Aydın, Denizli ve Muğla İl Genel Meclislerinin yüzde 2'şer paylarının olacağını belirtti.

?Projenin, 6 Haziran 2009 tarihinde bitirilmesi hedeflenmektedir? diyen Çakıroğulları, arazi kamulaştırmaları için Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü tarafından 90 milyon YTL bütçe ayrıldığını söyledi.

Çakıroğulları, gerçekleştirilecek proje sayesinde, büyük miktarlarda feldspat, mermer, çimento ihraç kapasitesi olduğu bilinen Yatağan bölgesinin yanında Aydın, Denizli, Muğla bölgesinin Güllük limanına daha kısa mesafeden bağlanmasının sağlanacağını ve böylece yap-işlet-devret modeliyle yenilenecek olan Güllük limanının İzmir limanına alternatif olabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber