Saldırıya maruz kalan veya tanık olanlara psikososyal destek verilecek

Ankara Psikososyal Dayanışma Ağınca saldırıya maruz kalan veya tanık olanlara psikososyal destek verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2016 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saldırıya maruz kalan veya tanık olanlara psikososyal destek verilecek

Ankara Psikososyal Dayanışma Ağı (APSDA) tarafından başkentteki terör saldırısına maruz kalan veya tanık olanlara psikososyal destek sağlanacak.

Ankara Psikososyal Dayanışma Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, çatışma, savaş ve terör eylemlerinin sadece can kaybı ve yaralanmalara neden olmadığı, insanları derin endişeye sürüklediği belirtildi.

Bu endişe ortamının aşılmasında toplumsal dayanışmanın önemine işaret edilen açıklamada, 10 Ekim'deki barış mitinginde düzenlenen bombalı saldırıdan doğrudan ve dolaylı etkilenenlere hizmet verildiği bildirildi.

"Bugüne dek elimizden geldiğince bu alanda çaba gösterdik, göstermeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öncekiler gibi tüm toplumu ve bizleri derinden etkileyen bu son saldırı sonrasında da toplumsal dayanışmanın gücü ve değerine inanan bizler, gönüllü olarak, bu olaya maruz kalan veya tanık olan yurttaşlarımıza elimizden gelen psikososyal desteği sunacağımızı bildirmek isteriz.

Bundan önce de tekrar tekrar bombalama olayları yaşayan Ankara halkının psikososyal anlamda desteklenebilmesi için örgütlü bir dayanışma ağı oluşturmak amacıyla Ankara katliamından sonra kurulan Ankara Psikososyal Dayanışma Ağı, tüm Ankaralılarla dayanışma ve destek anlamında çabasını sürdürmektedir."

Açıklamada, APSDA'ya "0-312-310 66 36" numaralı telefondan ya da "[email protected]" ve "[email protected]" adreslerinden ulaşılabileceği de duyuruldu.

Yeşim Sert Karaaslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber