Okul öncesi eğitimcileri İstanbul'da buluşacak

19 Mart'ta düzenlenecek "Okul Öncesi Eğitim Sempozyumu için yaklaşık 2 bin eğitimci İstanbul'da buluşacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2016 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul öncesi eğitimcileri İstanbul'da buluşacak

YTÜ Davutpaşa Kongre Merkezi'ndeki sempozyumda "Etkili Öğretmen Etkili Çocuk" teması işlenecek. Sempozyuma Türkiye ve yurtdışından okul öncesi öğretmenleri, yardımcı öğretmenler, öğretmen adayları, psikolojik danışmanlar, rehber öğretmen ve öğrencileri ile psikoloji alanında eğitim almış eğitimciler katılıyor.

Okul Öncesi Eğitim Sempozyumu Koordinatörü Adem Fidan, 2015 yılında Türkiye genelinde tertip ettikleri eğitim ve seminerlerde 3 binden fazla okul öncesi eğitimci ile bir araya geldiklerini belirtti. Fidan, bu yıl ilkini düzenleyecekleri sempozyumu farklı şehirlere de taşıyarak her yıl geleneksel hale getirmek istediklerini söyleyerek, "Gerek yurtdışı, gerekse yurtiçi üniversite eğitimcilerimizle her daim çalışıyoruz. Sektördeki birikimlerimizi, Ar-Ge çalışmalarımızı üniversitelerimizle, üniversitelerimiz ise akademik birikimlerini bizlerle paylaşıyorlar. Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde tertip ettiğimiz sempozyumda birikimli hocalarımızla eğitimcileri buluşturacağız" dedi.

Çamlıca Çocuk Akademi Müdürü Mustafa Can da her yıl farklı konularda düzenlemeyi planladıkları sempozyum serisinin ilkini "Etkili Öğretmen Etkili Çocuk" başlığıyla düzenlemelerinin anlamlı olduğunu belirtti. Okul öncesi dönemin çocukların hızla büyüyüp geliştiği ve temel becerileri kazandığı, ihmal edilmemesi gereken önemli bir süreç olduğunu anlatan Can, "Bu süreçte çocuklarımıza doğru bilgi, doğru materyal, doğru sunum ve doğru bir eğitim metoduyla etkili eğitim verebilmek için, yeteneklerinin farkında olan ve bunları doğru kullanabilen çocukların yetiştirilmesi çok önemli. Okul öncesi eğitimle ilgilenen herkesi, Türkiye'de alanında bir ilk olan bu sempozyuma davet ediyoruz" diye konuştu.

Almanya başta olmak üzere farklı ülkeler ile Türkiye'nin 60 farklı şehrinden katılımcıların ağırlanacağı sempozyuma, 30 farklı üniversiteden ve 300 farklı okul ve özel eğitim kurumu eğitmenleri kayıt yaptırdı. Sempozyumda, okul öncesi eğitim konusunda çok önemli isimler konuşmacı olarak yer alıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber