Turizm müdürüne 10 yılda 9'uncu tayin

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Kasım 2006 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEVŞEHİR Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne getirildi. 10 yılda 9 kez tayini çıkan ve her seferinde mahkeme kararıyla görevine dönen Birsöz, yeniden dava açıp açmayacağı belli olmadı.

Bursa Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı görevinden 1997 yılında Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanan Birsöz, geçen süre içerisinde Ankara, Bursa, Nevşehir, Hatay Cilvegözü, Karabük Safranbolu, Kars, Tunceli, Muğla ve Karaman illerinde İl Turizm Müdürü, Müdür Yardımcısı, Turizm Danışma Müdürü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda APK uzmanı olarak görevlendirdildi.

10 yılda 9 kez görevinden alınan ancak Kayseri Bölge İdare Mahkemesi ve Danıştay tarafından görevine iade edilen Birsöz'ün, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un 3'lü kararnamesi ile Bitlis İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne atanması ardından, yeniden Bölge İdare Mahkemesi ile Danıştay kanalıyla hukuk mücadelesi başlatıp- başlatmayacağı belli olmadı.

Velettin Birsöz, Kapadokya bölgesindeki turizmcilerle de sıkı diyalog içerisine girememesinden dolayı, bu dönemler içerisinde sık sık bakanlara şikayet edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber