Tümgeneral Yavuz:Kimse bizimle halk arasına giremez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak sel felaketinin ardından bütün imkanların seferber edildiğini ve selden zarar görenlerin yaralarının sarılmaya çalışıldığını belirterek, "Kimse bizimle halk arasına giremez" dedi.

Makamında, sel felaketinin ardından yürüttükleri çalışmalarla ilgili gazetecilere değerlendirme yapan Tümgeneral Yavuz, yaşanan felaketten sonra vatandaşlara her konuda yardımcı olduklarını söyledi.

Tümgeneral Yavuz, şöyle konuştu:

"Ordumuz, halkın ordusudur. Kimse bizimle halk arasına giremez. Sel felaketinin ardından bütün imkanlarımızı seferber edip, selden zarar görenlerin yaralarını sarmaya çalıştık. Tümen komutanlığımız, selin yaşandığı bölgeye 224 çadır kurdu. Selden zarar gören 923 vatandaş, sağlık ekiplerince tıbbi muayeneden geçirildi. Mehmetçik, hasar gören çok sayıda ev ve okulu temizledi. Selden zarar görenlerin evlerine tek tek giden Mehmetçik, ihtiyaçları tespit ederek ailelere gerekli yardımları ulaştırdı."

Mehmetçiğin aynı zamanda Kızılay tarafından gönderilen yardımların Silopi ve Uludere ilçelerine bağlı selden zarar gören köylere dağıtımına da yardımcı olduğunu belirten Tümgeneral Yavuz, "Mehmetçik, selden kapanan bazı yolların açılmasında yoğun çalışma yürütmüştür. Bu arada yolu sel nedeniyle kapanan Dağdibi köyünde, hamile bir kadının helikopterle Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınması sağlanmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber