Erdoğan'dan elektriğe 'zam yolda' mesajı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Kasım 2006 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin 2. Olağan Büyük Kongresi'nde elektriğe zam yapma vaktinin geldiğine yönelik mesajlar verdi.

Erdoğan, elektriğe dört yıldan bu yana zam yapmamak için direndiklerini belirterek, "Ama şimdi belli bir noktaya geldik" dedi. Doğalgaz fiyatlarındaki artışın yarattığı maliyet artışını hatırlatan Erdoğan, "Ülkemiz bunu artık milletiyle paylaşmak zorunda kalacak" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında kamudaki işçi statüsünde değişikliğe gideceklerini, bundan sonra kamuda sadece kadrolu ve mevsimlik işçi olacağını da söyledi. Erdoğan, yasal düzenlemenin ardından geçici kadrodakilerin de daimi işçi statüsüne geçirileceğini belirtti.

Batan bankalar konusunda Cem Uzan'a gönderme yapan Erdoğan, sadece bir firmanın üstüne gitmediklerini belirterek, "Kusura bakmasınlar, kimin adı karışmışsa, bu işe kim gitmişse TMSF hepsinin yakasına yapışmıştır. Göreve geldiğimizde TMSF hazineye borçlanarak personelinin maaşını ödüyordu. Şimdi TMSF Hazine'ye olan borçlarını ödemeye başladı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber