2 el bombası davasında 2 sanığa hapis cezası

SURİYE'nin Kobani kentinde YPG saflarında çatışmalara katıldıktan sonra 2 el bombasıyla birlikte Türkiye'ye dönen 2 sanık, 5,5 yıl ile 7 yıl 3 ay hapis ve para cezalarına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mart 2016 13:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
2 el bombası davasında 2 sanığa hapis cezası

yıl mayıs ayında İstanbul'da polise başvuran Abdullah Ateş, savaşmak için gittiği Kobani'den dönüşünde PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG karargahından 2 el bombası alıp Antalya'ya getirdiğini söyleyerek kendisini ihbar etti. Bu bombaları satmak için arkadaşı Doğuşcan Leylek'le müşteri aradıklarını, talipli çıkmayınca Güvenlik Mahallesi'ndeki bir apartmanın bahçesine bıraktıklarını söyleyen Ateş, gözaltına alındı.

Ardından Ateş'in söylediği apartmanın otoparkında 2 el bombası bulundu. Evinde yapılan aramada havai fişekler bulunan Doğuşcan Leylek de gözaltına alındı. Tutuklanan Ateş ile Leylek hakkında Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

2 duruşma önce 25 bin lira kefaletle tahliye edilen Doğuşcan Leylek ile tutuklu Abdullah Ateş, karar duruşmasına çıktı. 2 sanık da beraatlarını talep etti. Patlayıcı madde bulundurmak suçundan Abdullah Ateş'i 5 yıl 6 ay 20 gün hapse mahkum eden mahkeme, sanığa 5 bin 540 lira da adli para cezası verdi. Doğuşcan Leylek'i ise terör örgütü adına suç işlediği gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum eden mahkeme, sanığa örgütsel faaliyet kapsamında patlayıcı niteliği taşıyan tehlikeli madde bulundurmak suçundan da 4 yıl 2 ay hapis ve 3 bin 320 lira adli para cezası verdi. Kararın onanması halinde Leylek kalan cezasının infazı için tutuklanacak. Sanık avukatlar kararı temtiz edeceklerin söyledi.

Mustafa KOZAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber