'Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz. Parlamento gerekli tavrı ortaya koymazsa bu millet ve bu tarih bu parlamentodan hesabını sorar" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2016 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 22'nci Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Hala bunların savunmasını yapan medya organları var. Ülkemizdeki birtakım kifayetsiz muhterisler, Kızılay'daki elim hadiseyi kendi çıkarları için kullanmayı düşünecek kadar zavallıdır, ahlaksızdır, haysiyetsizdir. Hiçbir sıfat, terör örgütü yandaşlığının örtüsü olamaz" diye konuştu.

"Parlamento dokunulmazlıklar konusunda adımını süratle atmalı"

Erdoğan, dokunulmazlıklar konusunda da "Dokunulmazlıklar meselesini süratle neticelendirmeliyiz. Parlamento bu konuda adımını süratle atmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yani, bir kişi mi olsun, iki kişi mi olsun? Böyle bir şeyi konuşamayız. Biz, ortaya ilkeyi koymalıyız, ilkeyi. Nedir bu ilke? Benim Kürt kardeşlerimi, vatandaşlarımı sokağa dökmek suretiyle 50-52 kişinin ölümüne vesile olanlar bu ülkede teröre teşvik eden insanlar olarak yargılanmayacak da bu parlamentonun içerisinde gelip boy gösterecek ve bunları bu millet seyredecek öyle mi? Öbür tarafta, arkasında PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin olduğunu çok açık net olarak söyleyenler bu ülkede temiz olacak öyle mi? Bunlara karşı parlamento eğer gerekli tavrı ortaya koymazsa bu millet ve bu tarih bu parlamentodan hesabını sorar. Şehitler hesabını sorar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber