Canlı bomba üstü açık BMW'de

Ankara'daki hain saldırıda, ikinci canlı bomba olduğu DNA testiyle kesinleşen Özgür Ünsal'ın (26), üstü açık lüks bir BMW otomobilin içinde çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Mart 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Canlı bomba üstü açık BMW'de

Ünsal, Facebook hesabından geçen 29 Şubat'ta paylaştığı ve bir akaryakıt istasyonunda çekilen fotoğrafta 06 GBE 89 plakalı kırmızı BMW'nin direksiyonunda görülüyor. Çalıntı kaydı bulunmayan otomobilin 21 Eylül 2015'te el değiştirdiği, kayıtlarda ruhsat tarihinin bu şekilde göründüğü öğrenildi. Otomobilin kime ait olduğu, kimden kime satıldığı Ankara polisi tarafından araştırılıyor. Daha önce Ankara Metrosu'nda temizlik elemanı olarak çalışan ve 5 aydır işsiz olan Ünsal'ın sosyal medya hesaplarında terör örgütü PKK ile bağlantısına ilişkin şüphe çeken bir durumun olmadığı da belirlendi.

Çevresinde 'apolitik' birisi olarak tanınan Ünsal'ın uyuşturucu kullanmaktan kaydının olduğu, saldırıdan bir süre önce canlı bomba Seher Çağla Demir'i birlikte kaldığı annesine sevgili olarak tanıttığı ileri sürüldü. Ünsal'ın, Seher Çağla Demir tarafından kandırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Öte yandan Kızılay'daki hainsaldırıda kullanılan bomba düzeneğinin isot ve biber salçası diye otobüsle Şanlıurfa Viranşehir'den getirildiği belirlendi. Düzeneği ise saldırının kilit ismi V.A. ile Seher Çağla Demir'in birlikte teslim aldığı ortaya çıktı.

CEYHAN TORLAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber