'Geçici değil kalıcı olsun'

CHP lideri, dokunulmazlık dosyalarının geçici bir maddeyle bir defaya mahsus kaldırılmasını isteyen Başbakan'a, "Geçici olmasın, Anayasa'nın 83. maddesini değiştirelim, sadece kürsü dokunulmazlığı kalsın" teklifinde bulundu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Geçici değil kalıcı olsun'

MERİÇ TAFOLAR Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi temasta bulunmak için geldiği Antalya'da aralarında Milliyet'in de bulunduğu gazetelerin muhabirlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlık kaldırılmasına yönelik önerisi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

'Açık ve net çağrı'

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bizim öteden beri ilkeli ve tutarlı bir yaklaşımımız var. Kürsü dokunulmazlığı hariç hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Bunu savunuyoruz. Şimdi 506 dosya ile ilgili Anayasa'da özel bir düzenleme yapılmak isteniyor. Ben de Sayın Davutoğlu'na gayet açık gayet net bir çağrıda bulunuyorum: Madem Anayasa'yı değiştireceğiz, Anayasa'nın 83. maddesini değiştirelim, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Böylece eski milletvekilleri ile yeni milletvekilleri arasında ayrım yapmaktan da artık kurtulalım. Çifte standardı kaldıralım. Kalıcı, tutarlı, ilkeli bir çözüm getirmiş olalım. Geçici yapacağımıza bunu kalıcı hale getirelim. Bütün milletvekilleri bundan sonra seçilecek olan milletvekilleri için de geçerli olsun. Eskiler için yapalım ama yeniden ihale takipçileri gelirse bunların dokunulmazlığı olsun.

Bunu da kaldıralım çifte standartı kaldıralım. Davutoğlu'na bir çağrıda bulunuyorum. Gelin 83. maddeyi değiştirelim. Madem ki anayasa değişikliği yapacağız. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Ahlaken de siyaseten de doğru olanı yapalım. Dokunulmazlık konusunda CHP'nin bu görüşü öteden beri bir ilke olarak savunmuştur. Savunduğumuz bu görüşün arkasındayız."

'Ya kalkar ya kalkmaz'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine, "Önerilen düzenlemeye göre anayasa değişikliğinden önceki dokunulmazlıklar kalkacak, ama anayasa değişikliğinden sonra parlamentoya gelen bütün dosyalarda dokunulmazlık devam edecek. Çifte standarda yer vermememiz lazım. Dokunulmazlıklar ya kalkar ya kalkmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber