TIR patladı 'bomba' sandılar

Adana'da ardı ardına alev alan TIR'larda meydana gelen patlamalar büyük korkuya neden oldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Mart 2016 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TIR patladı 'bomba' sandılar

SONER KAN

Adana'da ardı ardına alev alan TIR'larda peş peşe patlamalar meydana geldi. Büyük bir korkuya kapılan mahalle sakinleri, olayı bir 'bombalı saldırı' sandı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ancak gerçek sonradan ortaya çıktı. TIR'ların, terör nedeniyle değil, üç çocuğun ısınmak için yaktıkları ateşin yakıt deposunu patlatması sonucu yandığı öne sürüldü.

4 METRELİK ALEVLER

Olay, merkez ilçe Seyhan'a bağlı Pınar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; park halindeki strafor köpük yüklü 01 DAY 25 plakalı TIR'da henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çıkan yangın, söz konusu aracın hemen yanında yine park halinde olan 01 BEV 03 plakalı TIR'a sıçradı. Alevlerin boyu 4 metreyi aşarken, mahalle sakinleri bunu bir 'terör saldırısı' sanıp, büyük bir korku yaşadı.

'TERÖR' BAĞLANTISI YOK

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, polis ve itfaiye ekipleri bölgede kapsamlı bir çalışma yaptı. İlk belirlemelere göre olayda, herhangi bir terör bağlantısı saptanamadı. Patlama ve çıkan yangının, strafor köpükleri yakıp ısınmaya çalışan 3 çocuğun yaktıkları ateş sonucu çıktığı öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polis, bölgedeki güvenlik kameralarını da mercek altına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber