1500 göçmen yakalandı

İzmir'de bugüne kadar yapılan en büyük göçmen operasyonlarından biri dün yapıldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1500 göçmen yakalandı

MUSA KESLER Haber Merkezi

İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'nın kara, deniz ve havadan yürüttüğü ortaklaşa operasyonlarda Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan çoğunluğunu Suriye'deki iç savaştan kaçanların oluşturduğu 1500'e yakın göçmen yakalandı.

Göçmenler arasında 200'e yakın çocuk da var. Operasyonlarda göçmen kaçakçılığını organize eden 16 kişi de yakalandı. Dün Sabah erken saatlerde başlayan operasyonun kara bölümünde İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı 10 Jandarma Asayiş Timi, 5 istihbarat timi, 3 trafik timi, 2 olay yeri inceleme timi, 2 komando timi ve 22 Devriye müdahele timi görev aldı.

Deniz bölümünde ise Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı 1 uçak, 1 gemi, 10 sahil güvenlik botu ve onlarca bahriyeli operasyona katıldı.

184 çocuk

Operasyonun başlamasının ardından Jandarma timleri Dikili'nin 46 kilometrelik sahil şeridini didik didik etti. Bu sahil şeridindeki Madra Çayı, Kabakum, Sahileraltı, Bademli, Hayıtlı ve Pissa plajı bölgelerinde 422 Suriyeli, 238 Afgan, 12 Irak, 10 Pakistan, 3 Orta Afrika Cumhuriyeti, 4 Mali uyruklu olmak üzere 184'ü çocuk 691 göçmen botlarla denize açılmak üzereyken yakalandı. Bu göçmenleri organize eden 14 kişi yakalandı. 10 şişme bot, 10 bot motoru ve çok sayıda can yeleği ele geçirildi.

Operasyonun deniz bölümünde ise Sahil Güvenik Komutanlığı ekipleri botla denize açılmış olan göçmenlerin peşine düştü. Komutanlığa bağlı bir keşif uçağının da havadan destek verdiği operasyonda çoğunluğunu Suriyeli göçmenlerin oluşturduğu 729 göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Göçmenlerin kullandığı botların 'merdivenaltı' olarak tabir edilen son derece dayanıksız ve standart dışı üretim olmaları dikkat çekti. Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu göçmenlerle ilgili işlemler devam ediyor. Bazı göçmenlerin daha önce de birkaç kez yakalandığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber